UDARALI PO SRBINU, PA KRENULI DA POSRĆU KA DNU! Totalni KRAH evropskog velikana: Navijači rešili da REAGUJU, klub na IVICI PONORA!
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

kako će se ovo završiti?

UDARALI PO SRBINU, PA KRENULI DA POSRĆU KA DNU! Totalni KRAH evropskog velikana: Navijači rešili da REAGUJU, klub na IVICI PONORA!

Fudbal -

Ajaks iz Amsterdama prolazi kroz najteže dane u istoriji kluba.

Evropski velikan, koji u svojim vitrinama ima pregršt trofeja među kojima i 36 titula prvaka Holandije i jednu Ligu šampiona, došao je u situaciju da u 38. minutu derbi meča protiv Fejenorda gubi 3:0 na svom stadionu i da revoltirani navijači prekidaju utakmicu i kreću u obračun sa upravom kluba.

Demolirali su ultrasi Ajaksa prostorije kluba na stadionu, zahtevaju hitnu reakciju čelnika i preuzimanje odgovornosti, te povratak tima na staze stare slave.

Pre samo četiri godine Ajaks je bio na korak od finala Lige šampiona, ali je tim, koji je na terenu predvodio Srbin Dušan Tadić, pao u finišu revanša protiv Totenhema i stao na korak od ostvarenja sna.

Legende holanskog fudbala ubrzo su zaboravile koliko je Tadić uradio za tim iz Amsterdama, te su krenule u žestoke kritike kapitena reprezentacije Srbije. Najglasniji je bio Vesli Snajder koji je udarao po Tadiću sve dok ovaj nije otišao u Fenerbahče u prethodnom prelaznom roku.

- Zaslužuje poštovanje za sve ono što je uradio do sada u Ajaksu. Došao je pre nekoliko godina, uradio sjajne stvari i svi su ga poštovali, bio je primer koji svi prave. Ali, to je završeno i sam bi to trebalo da shvati. Ljudi iznad njega kao da bi mu dozvolili da šeta po terenu sa 50 godina - govorio je, između ostalog, Snajder.

Dušan Tadić
foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tadić je na kraju otišao iz kluba, a ubrzo po njegovom odlasku krenuli su i crni dani za Ajaks. Skandal koji je rezultirao otkazom sportskog direktora Marka Overmarsa u klub je doveo Svena Mislintata koji je napravio niz pogrešnih odluka i tim se srozao na 14. mesto holandske Eredivizije.

Evropski velikan doživljava totalni krah i nalazi se na ivici ponora, te ostaje da se vidi koji će biti naredni potezi čelnika kluba i da li će oni uspeti da smire navijače koji su izgubili strpljenje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track