VELIKA PRETNJA PO ZVEZDU VERUJE U SEBE: Golgeter Lajpciga umoran od poređenja sa Halandom
Foto: MAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

ŽELI DA BUDE SVOJ

VELIKA PRETNJA PO ZVEZDU VERUJE U SEBE: Golgeter Lajpciga umoran od poređenja sa Halandom

Fudbal -

Fudbaler Lajpciga Benjamin Šeško rekao je da je umoran od poređenja sa napadačem Mančester sitija Erlingom Halandom.

Mnogi porede dvojicu igrača zbog njihove visine od 194 centimetara, ali i jer su karijere počeli u austrijskom Salcburgu pre nego što su prešli u nemačke klubove, Šeško ovog leta u Lajpcig, a Haland 2020. godine u Borusiju iz Dortmunda, odakle je prošle godine prešao u Siti.

"Već sam rekao da sam svoj igrač. Jedina zajednička stvar koja je slična je, naravno, visina. Takođe, obojica smo brzi, ali imamo drugačiji stil igre", rekao je Šeško novinarima.

Šeško je prva dva gola u Bundesligi postigao 3. septembra u pobedi protiv Union Berlina 3:0, čime je prekinut niz od 24 utakmice Uniona bez poraza na domaćem terenu u Bundesligi.

Takođe, postigao je i gol u pobedi od 3:1 protiv Jang Bojsa u Ligi šampiona. Siti je u toj grupi istim rezultatom pobedio Crvenu zvezdu.

"Ovo je poređenje sa nekim ko je jedan od najboljih fudbalera sveta. Nije lako porediti. Ne želim da se poredim ni sa kim. Želim da budem svoj i da budem najbolji uopšte", naveo je slovenački fudbaler.

On je za reprezentaciju postigao sedam golova u 22 utakmice. Bio je asistent kod dva gola u pobedi 4:2 protiv Severne Irske, 7. septembra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prošle sezone postigao je 16 golova u austrijskom prvenstvu.

Kao mlad igrač, inspiracija mu je bio Zlatan Ibrahimović, koji je imao uspešnu karijeru igrajući za Ajaks, Juventus, Inter, Milan, Barseloni i Pari Sen Žermen.

"Voleo sam da ga gledam. Zabavljao se, uživao je na terenu. Radio je ono što je hteo. Srećan sam kada vidim igrača poput njega", dodao je.

Lajpcig
foto: John MACDOUGALL / AFP / Profimedia

Šeško je imao priliku da pređe u Mančester junajted, ali je izabrao Lajpcig.

"Mislim da je za mene bilo bolje da dođem ovde", rekao je Šeško povodom transfera koji je Lajpcig koštao 24 miliona evra.

Lajpcig ima četiri pobede u pet utakmica u Bundesligi ove sezone, a u subotu će dočekati aktuelnog šampiona Bajern iz Minhena. Lajpcig je već pobedio Bajern ove sezone, u Super kupu Nemačke u avgustu, 3:0.

Šeško veruje da Lajpcig, dvostruki uzastopni osvajač Kupa Nemačke, može da bude konkurent Bajernu u prvenstvu.

"Sve je na nama. Moramo da pokažemo dobru igru. Moramo da pokažemo da možemo da pobeđujemo. Ima mnogo utakmica, moramo da budemo na 100 odsto i čak i više u svakoj utakmici, pošto ih igramo na tri ili četiri dana. Ali kao što sam rekao, imamo zaista dobar tim, mislim da ove godine imamo veliku šansu", ocenio je Šeško.

Bajern je prvi na tabeli sa 14 bodova, a Lajpcig na četvrtom mestu ima 12.

Šeško je rekao da je veliki ljubitelj košarke i da voli da igra iz zabave.

"Posle fudbala se presvlačim i idem da igram košarku jer je volim. To radim za sebe, u slobodno vreme, ubacivanje lopte u koš je jedna od najboljih stvari", naveo je Šeško.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track