SPREMAN ZA VELIKA DELA! Luka Jović pred ŠANSOM KARIJERE, hoće li se vratiti na staze stare slave?
Foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

serija A

SPREMAN ZA VELIKA DELA! Luka Jović pred ŠANSOM KARIJERE, hoće li se vratiti na staze stare slave?

Fudbal -

Luka Jović potražio je ovog leta sreću u velikom Milanu. Spreman i rešen da krene od nule, ali da ponovo izbori svoje mesto u evropskom svetu fudbala.

Luka Jović
foto: Spada/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Momak kojeg je Real iz Madrida u leto 2019. godine platio Ajntrahtu iz Frankfurta čak 63.000.000 evra upao je u ozbiljnu krizu. Nije igrao u "kraljevskom klubu", a prošle godine pokušao je da se vrati u dresu Fjorentine. Ovog leta bila je i aktuelna priča o povratku u Crvenu zvezdu.

Sada je Luka Jović (25) na novom početku u Milanu. A, tu bi mogao da dobije minutažu. Trener Stefano Pioli ima razumevanja za Srbina i želi da ga vrati u formu u kojoj je bio u Frankfurtu, kada je na svakom meču tresao mreže protivnika.

Konkurent Luki Joviću za mesto u startnih 11 u Milanu jeste Olivije Žiru. Vremešni Francuz sada je u prednosti u odnosu na Srbina, ali to bi uskoro moglo da se promeni. Luka je igrao u završnici mečeva protiv Intera (1:5) i Verone (1:0), a sada je spreman da počne kao starter.

Luka Jović
foto: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Nedavno je u razgovoru sa italijanskim novinarima Luka Jović otkrio šta očekuje od Milana.

- Ovo je veliki korak napred za mene, iz Fjorentine u Milan, to je viši nivo. U Realu se jesam srozao, stvari se nisu odvijale na najbolji način, ali opet sam u jednom od najvećih klubova planete. Nadam se da ću imati i malo sreće i da ću se vratiti na stari nivo - rekao je Luka Jović i otkrio šta mu je kazao trener Pioli kada su popričali:

- Rekao mi je da veruje u mene, da moram da ga slušam. Rekao mi je da je siguran da ćemo izvrsno sarađivati. Veliko je zadovoljstvo raditi sa njim, osetio sam se dobrodošlim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track