SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDNU FUDBALSKU LEPOTICU: Gradi se još jedan stadion! Dobija ga četvrtoligaš, bivši član Superlige!
Foto: foto: PRO-ING/ Urbanistički projekat

dobra vest

SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDNU FUDBALSKU LEPOTICU: Gradi se još jedan stadion! Dobija ga četvrtoligaš, bivši član Superlige!

Fudbal -

Srbija je dobila nove fudbalske stadione u Leskovcu, Loznici i Zaječaru. Uskoro bi trebalo da počne gradnja u Kragujevcu, ali i Vranju.

stadion Vranje
foto: foto: PRO-ING/ Urbanistički projekat

Fudbalski stadion po UEFA standardima trebalo bi da nikne na jugu Srbije i gradu Vranje, a lokalna samouprava objavila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za njegovu izgradnju, piše portal Južne vesti.

Po projektu, stadion će bitii izgrađen na mestu postojećeg fudbalskog zdanja "Jumko" na kojem igra lokalni Dinamo, član četvrtog ranga takmičenja, bivši superligaš čiji je trener jedno vreme bio Saša Ćurčić. Imaće 8.302 mesta, uz VIP mesta, parking i drugu prateću infrastrukturu.

Dinamo Vranje
foto: facebook/Dinamo Vranje

Projekat, čija je javna prezentacija do 2. oktobra, može da se vidi i na sajtu grada Vranja. Površina obuhvaćena urbanističkim projektom je oko 5,3 hektara.

Predviđeno je da stadion ispunjava uslove koje propisuje UEFA pravilnik o stadionskoj infrastrukturi za sportske objekte kategorije 4, a biće izgrađen i parking za 116 mesta, parking za osobe sa invaliditetom, bicikle, reportažna vozila, kao i dva podužna parkinga za autobuse.

stadion Vranje
foto: foto: PRO-ING/ Urbanistički projekat

Pored fudbalskog stadiona, planirane su dve portirnice i trafostanica, a obrađivač plana je preduzeće PRO-ING iz Novog Sada.

Kurir sport/Južne vesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track