TRENER NJUKASLA PUCA OD PONOSA: Evo šta je izjavio posle velikog trijumfa nad Sitijem!
Foto: Nigel Roddis / Zuma Press / Profimedia

liga kup

TRENER NJUKASLA PUCA OD PONOSA: Evo šta je izjavio posle velikog trijumfa nad Sitijem!

Fudbal -

Trener fudbalera Njukasla Edi Hau rekao je da je zadovoljan pobedom protiv Mančester sitija i plasmanom u četvrto kolo Liga kupa i da u tom takmičenju želi bolji rezultat u odnosu na prošlu sezonu, kada su crno-beli igrali u finalu.

"Igrali smo utakmicu sa dva različita poluvremena. Prvo je bilo teško, Siti je igrao dobro, mi nismo toliko dobro ali smo se dobro branili. U drugom poluvremenu smo u većini aspekata bili odlični i verovatno smo na kraju zaslužili da pobedimo", rekao je Hau, preneo je Skaj.

Njukasl je sinoć na svom terenu pobedio Mančester siti sa 1:0 golom Aleksandera Isaka u 53. minutu i plasirao se u četvrto kolo.

"Bilo je par taktičkih izmena, promena dinamike u ekipi, bolja ravnoteža u drugom poluvremenu. Antonio (Gordon) i Bruno (Gimaraeš) su napravili razliku, sa loptom smo bili potpuno drugačiji. Pre nekoliko utakmica bili smo zabrinuti zbog odbrame, ali sada smo imali koncentraciju i stabilnost. Moram da odam priznanje četvorici koji su igrali pozadi", naveo je trener Njukasla.

Njukasl je prošle sezone igrao u finalu Liga kupa i izgubio od Mančester junajteda sa 0:2.

"Prošlogodišnji rezultat je inspiracija za nas. Na to gledamo s ponosom. Želimo da odemo i dalje ako možemo, iako ima mnogo da se igra. I dalje se borimo", naveo je Hau.

Siti je prošle sezone osvojio Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona, a sada je treću sezonu uzastopno rano završio takmičenje u Liga kupu.

"Odigrali smo neverovatnu utakmicu. Zaista dobro u prvom poluvremenu, u drugom su bili agresivniji, postigli su gol, ali bili smo u igri. U poređenju sa prošlom sezonom kada smo ispali od Sautemptona kada nismo bili u utakmici, sada jesmo. Čestitam Njukaslu", rekao je trener Sitija Pep Gvardiola.

"Utakmica je bila tesna, a igrači su igrali zaista dobro. Jedna greška i bilo je gotovo, imali su samo jednu šansu. Ali, igrali smo neverovatno u prvom poluvremenu", dodao je on.

Njukasl će u četvrtom kolu igrati protiv Mančester junajteda.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track