KO JE DEJAN SANTRAČ, NOVI PRVI ČOVEK SUDIJSKE KOMISIJE? Bio arbitar do pre 5 godina, u Zvezdi ga pamte po jednom VELIKOM PROPUSTU!
Foto: Starsport

aktivan i na političkoj sceni

KO JE DEJAN SANTRAČ, NOVI PRVI ČOVEK SUDIJSKE KOMISIJE? Bio arbitar do pre 5 godina, u Zvezdi ga pamte po jednom VELIKOM PROPUSTU!

Fudbal -

Velike promene desile su se u Fudbalskom savezu Srbije i to na veoma važnoj poziciji.

Doskorašnji predsednik Sudijske komisije FSS, Dejan Filipović, razrešen je dužnosti i u "vruću stolicu" seo je njegov imenjak, Dejan Santrač.

Santrač će pokušati da ispravi brojne propuste koje je Sudijska organizacija pravila u prethodnom periodu, a javnost u Srbiji zanima koja je prošlost čoveka koji će "vedriti i oblačiti" kada je deljenje pravde u pitanju.

Dejan Santrač rođen je 16. juna 1976. godine u Pavlišu i po obrazovanju je Diplomirani inženjer menadžmenta. Sudijsku karijeru je počeo davne 1994. godine, a od 2011. do 2018. kada je "okačio pištaljku o klin" delio je pravdu u elitnom rangu srpskog fudbala.

Dejan Santrač
foto: Starsport

Često je sudio mečeve Crvenoj zvezdi i Partizanu, pa se tako na sajtu Transfermarkt može naći i statisika sa susreta na kojima je bio arbitar večitima. Zvezdi je Santrač sudio 19 puta, a crveno-beli imaju ukupno 15 pobeda, jedan remi i tri poraza. Puno bure digla je upravo ta jedna utakmica koju je Crvena zvezda odigrala nerešeno bez golova protiv Napretka u Kruševcu kada je Santrač propustio da dosudi jedanaesterac za tim sa Marakane, te je dobio nisku ocenu i kratku suspenziju.

- Sudija utakmice Napredak - Crvena zvezda odigrane 13.09.2014,u okviru petog kola Super lige, Dejan Santrač ocenjen je negativnom ocenom zbog propusta tokom utakmice. Potkomisija je konstatovala da je sudija Santrač pogrešio u 90+4 minutu kada nije dosudio kazneni udarac za ekipu Crvene zvezde, nakon očiglednog prekršaja u kaznenom prostoru domaće ekipe. Potkomisija je konstatovala da je sudija imao propuste u primeni disciplinskih mera (posebno prilikom protesta igrača), i da je imao lošu kontrolu tokom utakmice - stajalo je tada u izveštaju.

Zvezda je poražena i u utakmicama protiv Hajduka iz Kule 2008. (1:2 na Marakani) i Vojvodine 2010. (0:1 na Marakani) u Superligi Srbije, kao i od Mačve posle penala pre pet godina u četvrtfinalu Kupa kada je Santrač bio na centru.

Što se Partizana tiče, on ima bolji skor na utakmicama koje im je sudio Dejan Santrač. Novi prvi čovek sudijske komisije 17 puta je delio pravdu crno-belima koji su upisali 14 pobeda, dva remija i samo jedan poraz. Partizan je poražen jedino od Napretka u Kruševcu 2016. godine (2:1), a odigrao je nerešeno sa Jagodinom u gostima 2010. (0:0) i Zemunom u Humskoj 2018. (1:1).

Politički aktivan

Dejan Santrač je veoma aktivan i na političkoj sceni te se nalazi na funkciji zamenika gradonačelnika Vršca.

U njegovoj biografiji na zvaničnom sajtu grada Vršca navodi se sledeće:

- Radeći za poziciji šefa poslovnice Vršac u kompaniji "Dunav osiguranje", pokrenuo je i uspešno završio projekat izgradnje najsavremenijeg centra za pregled i osiguranje vozila u Vršcu i okolini i moderne poslovne zgrade. 2016. godine, izabran je za člana Gradskog veća resorno zaduženog za sport i omladinu i sa upehim je radio na unapređenju i omasovljenju sporta u Gradu Vršcu. Od mnogobrojnih događaja i akcija izdvjaju se Besplatna školica sporta za decu predškolskog uzrasta i pkretanje sporta za osobe sa nvaliditetom u vidu terapijskog jahanja na Vršačkom bregu.

2018. godine imenovan je na funkciju Pomoćnika gradonačelnika Grada Vršca za investicije i eknomski razvoj koju je do danas obavljao veoma uspešno, dajući značajan doprinos u relaizaciji najvažnijih kapitalnih projekata. Svojim angažovanjem ostvario je bitne korake u pripremi projekta za izgradnju Kargo logističkog centra sa intermodalnim terminalom.

Oženjen je, otac jednog deteta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track