VELIKI USPEH OMLADINSKE ŠKOLE CRVENE ZVEZDE! Petlići osvojili PRESTIŽNI turnir koji nosi ime po TRAGIČNO PREMINULOM fudbaleru!
Foto: FOTO: Printscreen / Instagram / Omladinska škola Crvena zvezda

svaka čast!

VELIKI USPEH OMLADINSKE ŠKOLE CRVENE ZVEZDE! Petlići osvojili PRESTIŽNI turnir koji nosi ime po TRAGIČNO PREMINULOM fudbaleru!

Fudbal -

Još jedan, 17. po redu, međunarodni memorijalni turnir "Vlada Dimitrijević" održan je u Raški i okupio je veliki broj klubova iz Srbije i regiona koji su se takmičili u kategoriji petlića.

Turnir je organizovao OFK "Vlada Dimitrijević" koji je osnovan 20.4.2005. godine, a nosi naziv po tragično nastradalom fudbaleru Vladimiru Vladi Dimitrijeviću koji je pre 22 godine preminuo na treningu Crvene zvezde.

Na turniru su, pored domaćina, učešće uzeli i FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Vojvodina, FK Spartak Subotica, FK Voždovac, FK Čukarički, FK Budućnost Arilje, FK Berane, FK Radnički Kragujevac, FK Duel Kruševac i FK Sport Klub iz Novog Pazara i dečaci su pokazali zaista spektakularan fudbal.

Posle grupne faze takmičenja krenulo se u eliminaciju i to iz četvrtfinala, a među četiri najbolja tima plasirali su se Crvena zvezda, Vojvodina, Partizan i Čukarički. Polufinalni mečevi doneli su pregršt uzbuđenja, beogradski crveno-beli savladali su tim iz "srpske Atine" sa 2:1, dok je Partizan bio bolji od Čukaričkog rezultatom 3:0.

U večitom derbiju odigranom u okviru finala ovog turnira Crvena zvezda savladala je Partizan sa 2:1 i izabranici trenera Slaviše Suše doneli su pehar u vitrine kluba sa Marakane.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Strahinja Radivojević iz Crvene zvezde, najbolji golman je Strahinja Malinovski, takođe iz kluba sa Marakane, dok je najbolji strelac petlić Partizana, Stefan Marinković.

Omladinska škola FK Crvena zvezda
foto: FOTO: Privatna arhiva

Turnir je protekao u savršenoj organizaciji i dečaci su svojim kućama poneli mnogo uspomena, stekli su nova prijateljstva, te svojim igrama sačuvali od zaborava tragično preminulog Vladimira Dimitrijevića.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track