ZVEZDI PRVI BOD U LIGI ŠAMPIONA - Ludilo od utakmice na Marakani i magija Bukarija u 89. minutu za remi sa Jang bojsom!
Foto: Nemanja Nikolić

liga šampiona

ZVEZDI PRVI BOD U LIGI ŠAMPIONA - Ludilo od utakmice na Marakani i magija Bukarija u 89. minutu za remi sa Jang bojsom!

Fudbal -

Crvena zvezda i Jang Bojs odigrali su nerešeno - 2:2 (1:0) u meču drugog kola Lige šampiona. Potpuno lud meč na Marakani...

Srpski prvak je vodio sa 1:0, gosti su okrenuli na 2:1, ali nisu imali snage da pobede.

Krenimo redom. Endijaj je postigao gol u 35. minutu posle sjajne asistencije Bukari za erupciju oduševljenja preko 45.000 navijača - 1:0.

Od tog momenta gostujući tim je potpuno preuzeo kontrolu nad zbivanjima na terenu. Omri Glazer je u nekoliko navrata bio heroj, ali nije ni on mogao sve da odbrani.

Golovima Ugrinića i Itena gosti su za samo 12 minuta preokrenuli rezultat (48. minut i 60. minut). I potom su usledila 3-4 zicera za treći gol.

Imala je i Zvezda svojih šansi, ali do 89. minut nije bilo uspeha... Onda je Bukari doneo bod! Čudesno je pogodio iz mrtvog ugla najbolji igrač Zvezde, na ovom meču i generalno u sezoni.

1 / 15 Foto: Nemanja Nikolić

Remi? Malo, ali kada se sve pogleda na ovom meču - nerešen rezultat je potpuno realan.

Problemi koje ima Zvezda u ovoj sezoni - ostaju. Moraće Bahar da odgovori na brojna pitanja, a takođe krajnje je upitno koliko srpskog klubu donese neki skupo plaćeni stranci.

Evo kako je izgledao tok meča:

Kraj utakmice.

Nadoknada će biti 7 minuta. Zvezda u silovitim napadima...

89. minut - GOOOOL! Bukari je iz "mrtvog ugla" postigao neverovatan pogodak za erupciju slavlja na Marakani. Malo ko je uopšte video da je lopta završila u golu rivala...

83. minut - Novi zicer! Jang bojs ređa šanse... Sada su sa šest metara promašili ono što se teško promašuje...

79. minut - Velika šansa za Jang bojs! Elia je mogao praktično da reši pitanje pobednika, ali je srećom promašio...

Crvena Zvezda
foto: Nemanja Nikolić

78. minut - Zicer za Zvezdu! Katai je glavom ima veliku šansu, ali je lopta otišla tik pored stative.

70. minut - Crvena zvezda napada iz svih oružja! Međutim, još uvek to ne donosi rezultat srpskog prvaku.

60. minut - GOL! Penal za Jang bojs. Điga je igrao rukom, potpuno neoprezno... Sudija u prvom momentu nije to video, ali je posle poziva iz VAR sobe, pogledao situaciju i dosudio pena. Iten potiže gol sa "bele tačke".

Crvena zvezda, Jang bojs, penal
foto: Screenshot

55. minut - Velika šansa za Zvezdu! Šut Dragovića su izbloirali igrači gostujućeg tima. Itena je lopta pogodila u glavu.

54. minut - Poništen i drugi gol Zvezdi večeras! Endijaj je savladao golmana rivala, ali je nažalost ponovo to učinjeno iz nedozvoljene situacije.

Crvena zvezda, Jang bojs, ofsajd
foto: Screenshot

49. minut - Nova velika šansa za Jang bojs. Iten je ovog puta bio u prilici, ali Glazer sjajno brani.

47. minut - GOL! Švajcarci su izjednačili. Filip Ugrinić je dobro prošao po desnoj strani i lako matirao nemoćnog Glazera. Stamenić ne može da zadrži momka srpskog porekla iz redova Jang Bojsa.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Rezime prvog poluvremena - rezultat je odličan, a igra mora da bude bolja. Zvezda je počela bolje, ali su potom gosti uzvratili. U jeku napada Švajcaraca, sevnula je kontra srpskog tima i gol za prednost posle 45 minuta igre.

Crvena Zvezda
foto: Nemanja Nikolić

45+6. minut - Čudesna odbrana Glazera! Neverovatna refleks i odbrana izuzetno nezgodnog šuta sa 20 metara!

45+5. minut - Ivanić je dobio žuti karton zbog prekršaja na 30 metara od gola Zvezde.

Crvena Zvezda
foto: Nemanja Nikolić

45+2. minut - VAR! Poništen gol Zvezdi! Ivanić je magično uposlio Bukarija, koji je nažalost bio u minimalnom ofsajdu, pa je gol opravdano poništen.

45. minut - Posle gola Zvezde, gosti su preuzeli inicijativu, ali bez konkretnih prilika. Nadoknada igre u prvom poluvremenu iznosi 6 minuta.

Crvena Zvezda
foto: Nemanja Nikolić

35. minut - GOOOOOL! Gol koji je postigla Crvena zvezda prvo je poništen zbog signaliziranog ofsajda u kome se našao Bukari (pa čak je i situacija sa Endijajom bila sporna), ali je posle intervencije VAR sobe - pogodak je priznat.

Sjajna akcija, inače, Bukari je munjevito prošao po levoj strani, a Šerif je zakucao loptu u mrežu!

31. minut - U ovim momentima napadaju Švajcarci. Utisak je da tim Baraka Bahara ne igra najbolje...

Crvena Zvezda
foto: Nemanja Nikolić

27. minut - Prilika za goste! Garsija je šutirao sa 25 metara, ali je Glazer odlično odbranio i izbacio loptu u korner.

25. minut - Hvang je pokušao sa 20-tak metara, ali je njegov udarac otišao daleko od gola.

18. minut - Endijaj je dobio žuti karton. Bio je to oštar prekršaj napadača srpskog prvaka.

Crvena Zvezda
foto: Nemanja Nikolić

13. minut - Malo je pao tempo utakmice u ovim momentima, ali Zvezda se i dalje pita i ima inicijativu.

9. minut - Ivanić igra sjajno. Igrači Jang bojsa imaju velikih problema kako da ga zaustave na početku utakmice.

6. minut - Kakva šteta! Velika šansa za Zvezdu! Endijaj je mogao da petom postigne gol sa pet metara, ali je golman domaćina fantastično odbranio.

4. minut - Šansa za Jang Bojs! Maleš je šutirao sa 20 metara, ali je lopta otišla tik iznad prečke Glazera.

2. minut - Srpski tim je ofanzivno počeo meč nošen hukom sa tribina. Na stadionu je oko 45.000 navijača.

1. minut - Počela je utakmica na Marakani.

Sastavi

Beograd. Stadion: Rajko Mitić. Kapacitet: 51.755. Sudija: Vilijam Kolum (Škotska). Pomoćnici: Frensis Konor i Dejvid Megiči (oba Škotska).

C. zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Điga, Rodić - Stamenić, Hvan - Bukari, S. Mitrović, Ivanić - Endijaj. Trener: Barak Bahar.

Jang Bojs: Rakiopi - Janko, Kamara, Benito, Garsija - Nijase, Maleš, Ugrinić - Iten, Elija, Monteiro. Trener: Rafael Viki.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00, RTS 1, TV Arena sport) igraju protiv Jang Bojsa u drugom kolu Lige šampiona. Crveno-beli će na dupke punom stadionu "Rajko Mitić" dočekati predstavnika Švajcarske. Gledajući kroz istoriju, Crvena zvezda se četiri puta sastajala sa Jang Bojsom i uvek je bila ukupni pobednik. Oba puta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvi put 2004, a poslednji put 2019. godine.

Junak prvog dvomeča bio je Nikola Žigić, a drugog Aleksa Vukanović. Sada su neka nova vremena, oba tima su u grupnoj fazi i žele da zabeleže pobedu, jer su na startu doživeli neuspehe protiv Mančester sitija, odnosno Lajpciga.

- Mnogo smo srećni da se nakon tri godine Liga šampiona vraća na Marakanu. To je najjače takmičenje u Evropi i radujemo se tome. Mnogo lepa sećanja su vezana za prethodna dva mandata u Ligi šampiona i nadamo se da ćemo i ove godine slaviti pobede kod kuće i prikazati Zvezdu u pravom svetlu - bio je staložen Marin.

Grupa u kojoj se nalazi Crvena zvezda, sa prvakom Evrope Mančester sitijem, nemačkim Lajpcigom i švajcarskim Jang Bojsom je vrlo jaka.

- Videli smo već, igrali smo sa najboljom ekipom na svetu, Lajpcig izgleda mnogo dobro, igrao je sa Bajernom nerešeno i bori se za titulu u Nemačkoj. Svaka grupa u Ligi šampiona je teška. Imamo odličnu ekipu i dobro smo se spremili za ovu utakmicu.

Liga šampiona

1. kolo

M. siti - C. zvezda 3:1 (0:1)

Jang Bojs - Lajpcig 1:3 (1:1)

2. kolo

Lajpcig - M. siti 21.00

C. zvezda - Jang bojs 21.00

Tabela:

1. Lajpcig 1 1 0 0 3:1 3

2. M. siti 1 1 0 0 3:1 3

3. C. zvezda 1 0 0 1 1:3 0

4. Jang bojs 1 0 0 1 1:3 0

Marko Marin nije imao potrebu da se razmeće izjavama, veruje da će tim koji je selektirao zajedno sa Zvezdanom Terzićem i Barakom Baharom govoriti na terenu.

- Dosta smo se promenili ovog leta, novi igrači i novi trener. Treba vremena da se uklopi sve. Imamo kvalitet, sada je potrebno vreme, ali to ne znači da nismo u formi - objasnio je Marko Marin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track