BROJKE JASNO GOVORE! Osman Bukari ZASENIO Erlinga Halanda: Igraču Zvezde Liga šampiona prija VIŠE nego norveškoj gol-mašini!
Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia, Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

nije mala stvar

BROJKE JASNO GOVORE! Osman Bukari ZASENIO Erlinga Halanda: Igraču Zvezde Liga šampiona prija VIŠE nego norveškoj gol-mašini!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Jang Bojsom (2:2) na Marakani u meču drugog kola grupne faze Lige šampiona.

Četa Baraka Bahara do izjednačenja je došla u finišu utakmice golom Osmana Bukarija koji je u prvom poluvremenu i namestio pogodak Šerifu Endijaeu.

Igra Bukari na odličnom nivou od starta sezone, te je formom u poslednjih nekoliko utakmica zasenio i norvešku gol-mašinu i jednog od najboljih napadača današnjice - Erlinga Halanda.

Erling Haland
foto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije nas navikao Haland na lošu formu, golove već godinama postiže kao od šale, pa je pravo čudo kako se i dalje nije upisao u strelce u elitnom takmičenju.

Norvežanin je bio na terenu protiv Crvene zvezde i Lajpciga, nije izlazio iz igre, ulazio je u šanse, ali gola - nije bilo! Upisao je tek jednu asistenciju u sudaru sa šampionom Srbije, te je pao u drugi plan kada se poredi sa Osmanom Bukarijem! Bar kada je lični učinak u pitanju...

Bukari je na dva meča Lige šampiona na terenu proveo sedam minuta manje od Halanda, ali je dao dva gola - po jedan Mančester sitiju i Jang Bojsu, a upisao je i jednu asistenciju u susretu sa švajcarskim klubom.

Osman Bukari
foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Da je imao malo više sreće Bukariju bi bio priznat još jedan pogodak kada je za dlaku upao u ofsajd zamku odbrane Jang Bojsa, tako da forma reprezentativca Gane definitivno može da raduje.

Takođe, Erling Haland nije postigao pogodak ni na tri poslednja meča Lige šampiona prošle godine - dva puta u polufinalu protiv Reala i u finalnom sudaru sa Interom te njegov post u elitnom takmičenju traje još od 19. aprila ove godine i susreta sa Bajernom iz Minhena kada je pogodio u 37. minutu, a utakmica se završila 1:1.

Pokazao je Bukari da je igrač za velike utakmice, a navijačima Crvene zvezde ostaje da se nadaju da će nastaviti u istom ritmu i u mečevima koji dolaze.

Učinak u Ligi šampiona ove sezone:

Erling Haland - 2 utakmice, 0 golova, 1 asistencija, 180 minuta na terenu

Osman Bukari - 2 utakmice, 2 gola, 1 asistencija, 173 minuta na terenu

Kurir sport

Bonus video:

01:08

KAKO DA PROVALITE KOJI JE NAJADEKVATINIJI SPORT ZA VAŠE DETE? Jevremović odao svoju tajnu: Nikako da se teraju na silu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track