PANKOV JE JOŠ U ZATVORU, PREDSEDNIKA LEGIJE PENDREČILI POLICAJCI: Ogroman skandal, Poljaci neće da idu kući dok ne puste fudbalere
Foto: Printskrin/Tviter

holandija

PANKOV JE JOŠ U ZATVORU, PREDSEDNIKA LEGIJE PENDREČILI POLICAJCI: Ogroman skandal, Poljaci neće da idu kući dok ne puste fudbalere

Fudbal -

Radovan Pankov još se nalazi u holandskom zatvoru i kako pišu poljski mediji, mala je mogućnost da danas izađe.

Radovan Pankov
foto: Printskrin/Jutjub

Portal "Pilka nožna" piše da su fudbaleri i rukovodstvo Legije imali tešku noć u Alkmaru, posle meča u Ligi konferencije.

00:29

VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?

Incident sa policijom posle utakmice AZ Alkmara i Legije ostaće u analima UEFA. Srbin Radovan Pankov i kapiten tima Portugalac Žozue su žrtve holandskih službi.

Legija
foto: Printskrin/Tviter

Portal Gazeta piše da je do incidenta došlo kada je deo ekspedicije Legije bio u autobusu, a deo još na stadionu. Tada je obezbeđenje AZ iz nepoznatih razloga odlučilo da zabrani ulazak ostatku poljskog tima u vozilo. Kada su se Poljaci pobunili, policija je grubo intervenisala počela je da ih tuče pendrecima, a predsednik kluba Darijuš Mioduški zadobio je lakše povrede.

Neki od igrača su se zbog toga sukobili sa policijom, a najgore su prošli bivši igrač Crvene zvezde Radovan Pankov i kapiten Žozue. Oni su bukvalno izvučeni iz autobusa i privedeni u stanicu. Poljski mediji tvrde, da za to nije bilo povoda, jer su obojica bili u autobusu.

Policija je dala ultimatum čelnicima Legije. Ili će Pankov i Žozue napustiti autobus ili će svi biti izbačeni iz njega. Trener Legije Kosta Runjaić, tim menadžer Konrad Pašnjevski i klupski advokat su taksijem otišli za igračima u stanicu i tamo prenoćili.

Fudbaleri Legije i rukovodstvo kluba još nisu napustili Alkmar. Oni čekaju da Pankov i Žozue izađu iz pritvora. Šanse da se danas nađu u avionu, prema pisanju poljskih medija, svakim minutom se smanjuju. Tviter nalog TV stanice TVP Sport donosi snimak kako poljska policija privodi Žozuea i Pankova.

Razlog za preku upotrebu sile holandske policije prema Poljacima treba tražiti u incidentu koji se desio pre početka utakmice. Naime, ispred stadiona AZ Alkmara došlo je do žestoke tuče navijača Legije i policije, gde je jedan policajac ostao bez svesti i tako prevezen u bolnicu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track