ZBOG PANKOVA REAGOVAO I POLJSKI PREMIJER: Naložio da se preuzmu hitne akcije!
Foto: Printskrin/Tviter

težak incident

ZBOG PANKOVA REAGOVAO I POLJSKI PREMIJER: Naložio da se preuzmu hitne akcije!

Fudbal -

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki reagovao je posle hapšenja fudbalera Legije iz Varšave Radovana Pankova i Žozuea u Holandiji.

Legija, Žozue, Radovan Pankov
foto: Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dvojica igrača Legije odvedeni su sa lisicama na rukama u četvrtak uveče sa stadiona, posle incidenta između rukovodstva i fudbalera Legije sa obezbeđenjem AZ Alkmara. Tada je grubo reagovala holandska policija i pendrecima tukla igrače i funkcionere kluba.

00:29

VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki posle skandala iz Holandije reagovao je na društvenoj mreži X, bivšem Tviteru:

- Veoma uznemirujući izveštaji iz Alkmara. Naložio sam Ministarstvu spoljnih poslova da preduzme hitne diplomatske akcije kako bi proverio noćne događaje. Poljski igrači i navijači moraju biti tretirani u skladu sa zakonom. Nema naše saglasnosti za njihovo prebijanje - napisao je Mateuš Moravjecki.

Radovan Pankov i Žozue noć su proveli u zatvoru, a tamo se i dalje nalaze. Ostaje otvoreno pitanje da li će biti optuženi za izazivanje nereda i napad na holandsku policiju.

Zanimljivo, holandski mediji gotovo da ne izveštavaju o hapšenjima dvojice fudbalera Legije. Njihov fokus je na sukobu policije i poljskih navijača pre utakmice, posle kojeg je jedan policajac završio u bolnici bez svesti.

Fudbaleri Legije sa predsednikom Darijušom Mioduskim vratili su se avionom u Varšavu, dok su Radovan Pankov i Žozue i dalje u holandskom zatvoru. Sa njima su ostali tim menadžer Konrad Pašnjevski i klupski advokat.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track