KAKAV OBRT! HOLANĐANI DALI DRUGU STRANU PRIČE: Pankov i Žozue PREBILI radnika obezbeđenja na stadionu? Završio u bolnici!
Foto: Printskrin/Tviter

novi detalji

KAKAV OBRT! HOLANĐANI DALI DRUGU STRANU PRIČE: Pankov i Žozue PREBILI radnika obezbeđenja na stadionu? Završio u bolnici!

Fudbal -

Dvojica fudbalera Legije iz Varšave u četvrtak veče ozbiljno su povredili jednog od radnika obezbeđenja AZ Alkmara, piše holandski portal De Telegraf.

Legija, Žozue, Radovan Pankov
foto: Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako dalje stoji u tekstu holandskog medija, žrtva je kolima Hitne pomoći odvezena u bolnicu sa protezom na vratu, na detaljni pregled.

Holandski De Telegraf piše:

"Uhapšeni fudbaleri, za koje se navodi da su Žozue Peskeira i Radovan Pankov, udarili su radnika obezbeđenja u zid na izlazu sa stadiona koji vodi do autobusa za igrače. Izlaz je tada bio zatvoren, po protokolu, zbog bezbednosne situacije oko stadiona. Već je bilo dosta straha, jer su pristalice oba kluba tražile međusobnu konfrontaciju."

Legija
foto: Printskrin

Kako navodi holandski mediji, žrtva je zadobila prelom lakta i potres mozga. Klub AZ Alkmar nije želeo da se oglašava o incidentu, a portparol kluba Vibe Nelisen poručio je da će izdati zvanično saopštenje.

- U kontaktu smo sa vlastima. Četvorougao se sastoji od AZ, gradonačelnika, policije i Državnog tužilaštva. Nešto će sigurno doći od svih nas. Želimo prvo da razmotrimo činjenice - rekao je Nelisen.

Legija, Žozue, Radovan Pankov
foto: Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Posle sukoba sa radnikom obezbeđenja, fudbaleri su ušli u autobus. Potom je došlo do nagurivanja i tuče između delegacije Legije i radnika obezbeđenja AZ Alkmara. Reagovala je zatim holandska policija. Naoružana mobilna jedinica odlučila je da uđe u autobus kako bi sprečila osumnjičene da pobegnu. Na licu mesta su uhapšena dvojica fudbalera - prenosi De Telgraf izjavu portparola policije.

Video i fotografije koji kruže društvenim mrežama pokazuju da je u blizini autobusa došlo do okršaja između interventne policije i predstavnika Legije. Prema poljskom TVP Sportu, udaren je predsednik i vlasnik Legije Darijuš Mioduski. U policiji nisu hteli da komentarišu taj incident.

Pre utakmice je već bilo nemirno na stadionu. Pristalice Legije iz Varšave uletele su na ulaznu kapiju i sukobile se sa policijom, koja je upotrebila suzavac, ali ipak nije mogla da spreči navijače da uđu na stadion. Povređeno je nekoliko pripadnika interventne policija, a Poljaci su nekim policajcima oteli pendreke i biber sprej. Niko od huligana nije uhapšen. Holanđani pišu da je veliki broj Poljaka ušao na tribine bez karte ili provere karata.

Holandska policija ima pravo da Radovana Pankova i Žozuea zadrži 72 sata.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track