SA GAĐENJEM ODBACUJEMO PAROLU "KOSOVO JE ALBANIJA" Oglasio se AEK: Ti što su to napisali NEĆE VIŠE NIKAD ući na naš stadion
Foto: Klodian Lato / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

tako se to radi

SA GAĐENJEM ODBACUJEMO PAROLU "KOSOVO JE ALBANIJA" Oglasio se AEK: Ti što su to napisali NEĆE VIŠE NIKAD ući na naš stadion

Fudbal -

Fudbalski klub AEK se ogradio od transparenta "Kosovo je Albanija" koji su njegovi navijači razvili na tribini na utakmici protiv Ajaksa.

AEK
foto: Klodian Lato / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

Atinski klub izdao je zvanično saopštenje, koje prenosimo:

"AEK izražava gađenje i nedvosmisleno osuđuje pojavljivanje, makar i na nekoliko sekundi, transparenta ekstremno nacionalističkog sadržaja na našem stadionu. To nema apsolutno nikakve veze sa istorijskim poreklom našeg udruženja, niti naravno sa onim za šta se ono zalaže od svog osnivanja.

AEK ne mora ništa da dokazuje rečima, jer je to učinio na delu na način koji se ne može osporiti i inicijativama koje nijedna druga grupa nije preduzela protiv rata.

Povodom konkretnog tužnog i ogorčenog incidenta, AEK navodi da ovako neće ostati. Već pokrećemo akcije da pronađemo odgovorne čak i za trenutnu, ponavljamo sliku koja je s pravom uznemirila veliku masu našeg sveta i navijača, koji su takođe oštro reagovali.

Odgovorne ćemo svakako pronaći i biće im trajno zabranjen ulazak na naš stadion."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track