OVAJ MOMAK JE APSOLUTNI HIT SEZONE Platili ga 9.000.000, a NAJBOLJI JE STRELAC u ligama petice! Ovako nije rešetao ni Levandovski!
Foto: Paul Zimmer / imago sportfotodienst / Profimedia

NEZAUSTAVLJIV

OVAJ MOMAK JE APSOLUTNI HIT SEZONE Platili ga 9.000.000, a NAJBOLJI JE STRELAC u ligama petice! Ovako nije rešetao ni Levandovski!

Fudbal -

Momak iz Gvineje postigao je 13 golova na sedam mečeva u Bundesligi i trenutno je najbolji strelac "ligama petice"

Seru Girasi, 27-godišnji napadač poreklom iz Gvineje, svojim učinkom ove sezone oduševio je ljubitelje fudbala u čitavoj Evropi.

Fudbaleri Štutgarta beleže sjajne rezultate u Bundesligi ove sezone. Nakon mukotrpne borbe za opstanak u prethodne dve sezone, popularne "Švabe" su konačno zablistale i trenutno zauzimaju drugu poziciju u najelitnijem nemačkom takmičenju. Najzaslužniji za start iz snova svakako je fantastični Girasi.

U sedmom kolu Bundeslige protiv Volfsburga u razmaku od 15 minuta ovaj momak postigao je het-trik za preokret i pobedu svog tima (3:1). Tako je došao do neverovatnog 13 gola u sezoni, što je najbolji učinak u istoriji računajući prvih sedam kola. Dosadašnji rekord držao je proslavljeni Robert Levandovski sa 11 postignutih golova.

Koliko je impresivan učinak napadača Štutgarta najbolje govori podatak da je prošle sezone najbolji strelac lige bio Kristofer Nkunku sa 16 golova. Girasija do njegovog uspeha dele samo tri gola, a ostalo je još 27 utakmica do kraja sezone.

U prva četiri meča sjajni napadač postigao je osam golova iz osam udaraca, što niko u istoriji Štutgarta pre njega nije uspeo da učini.

Seru Girasi
foto: Darius Simka / imago sportfotodienst / Profimedia

Mateus prepoznao talenat

Ugledni nemački list "Bild" prisetio se reči legendarnog Lotara Mateusa koji je još u maju izjavio da bi Girasi bio najbolje rešenje za Bajern Minhen.

Dok se polemisalo o tome koji fudbalski je idalan za Bavarce - Osimen, Kejn, Vlahović, Muani... Mateus je kao iz topa ispalio - Seru Girasi.

"Po ko zna koji put u utakmici protiv Ajntrahta u DFB kupu uverio sam se u njegove kvalitete - siguran na lopti, dobar tehničar, brz, robustan. Momak poseduje sve čime vrhunski centarfor mora da se odlikuje. Po meni on je jednako kvalitetan kao Kolo Muani, samo što je mnogo, mnogo jeftiniji".

Dok su se mnogi smejali izjavi legendarnog Nemca, Štutgart je završio sjajan posao. Otpupio je Girasija od Rena za 9.000.000 evra i dobio trenutno najboljeg strelca Evrope, čija cena je posle samo dva meseca otišla u nebesa.

Čudesnim partijama privukao je ogromnu pažnju i nema sumnje da će brojni evropski velikani uskoro voditi žestoku bitku za njegov potpis.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track