TEKST KOJI MORA DA SE PROČITA: Izraelci pomenuli Srbe, Zvezdu i Partizan!
Foto: @starsport

PODRŠKA

TEKST KOJI MORA DA SE PROČITA: Izraelci pomenuli Srbe, Zvezdu i Partizan!

Fudbal -

Rat u Izraelu, gde je Hamas izveo iznenadni napad u subotu 7. oktobra u zoru, šokirao je ceo svet.

Situacija se prati iz minuta u minut, a uz narod Izraela stali su i mnogi ljudi iz Srbije, kao i pristalice večitih rivala, jer u njihovim redovima upravo sportisti treneri iz ove zemlje.

Najuticajniji sportski sajt Izraela navodi da su Izraelci koji su u Zvezdi i Partizanu doprineli da se javnost upozna sa situacijom i žrtvama posle napada Hamasa na ovu zemlju.

Omri Glazer
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zvezda trenutno u svojim redovima ima nekoliko Izraelaca, to su trener Barak Bahar, kao i nekoliko njegovih pomoćnika - Gaj Sarfati, Adam David i Gaj Vizinger, a tu je i Omri Glazer, prvi golman ekipe.

Bahar nije želeo da daje uobičajeni intervju pred konferenciju za novinare, duboko potresen napadom Hamasa na njegovu zemlju.

Barak Bahar
foto: Starsport

Takođe, dan kasnije tokom meča protiv Radničkog iz Kragujevca nosio je crnu majicu i crni flor oko ruke, čime je poslao jasnu poruku i uputio počast nastradalima.

Barak je i na Instagramu objavio bilans stanja posle napada Hamasa, da je ispaljeno više od 4.000 raketa iz Gaze, da je ubijeno više od 600 ljudi, da je više od 2.000 povređenih, a više od 100 kidnapovano.

Bibars Natho, FK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Poruku je poslao i Bibars Natho, jedan od najboljih igrača Partizana i miljenik navijača.

On je dao gol sa bele tačke u 58. minutu, posle čega je na Instagramu objavio video uz poruku

"Kako da objasnim deci zašto tata nije slavio gol?".

On je priznao da je pre meča protiv Mladosti razmišljao da li da igra utakmicu jer je bio potresen svim dešavanjima, a u izjavi posle meča priznao je kako se osećao.

- To je horor film. Ne znam šta da kažem, šok je što ne znamo šta se dešava. Svuda samo krv, to je noćna mora iz koje ne znamo kako da izađemo. Pre utakmice sam osećao da ću biti strelac, ima takvih dana... Posle penala nisam znao šta da radim, bio sam preplavljen emocijama, bilo mi je čudno. Pre utakmice sam razmišljao da li uopšte treba da igram - rekao je Natho.

Kurir sport

Bonus video:

03:56

PA NISU RAKETE KUTIJE SA ŠIBICAMA, IZVADIŠ PA OPALIŠ Radulović o planiranoj taktici Hamasa: Ostvarili su PRODOR OD 25 KM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track