LEGENDARNI FUDBALER AJAKSA NAPLJUVAO HRVATA: Taj ne zna ni reč engleskog jezika!
Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

prekipelo mu

LEGENDARNI FUDBALER AJAKSA NAPLJUVAO HRVATA: Taj ne zna ni reč engleskog jezika!

Fudbal -

Marko Van Basten žestoko je kritikovao fudbalera Ajaksa Hrvata Josipa Šutala.

Marko van Basten
foto: Profimedia

Velikan iz Amsterdama posle odlaska Dušana Tadića u Fenerbahče ne može da se sastavi u prvenstvu Holandije. Nalaze se na 16. mestu, u zoni ispadanja. Posle osam kola imaju samo pet bodova.

Duboku krizu kluba teško podnose bivši igrači, a jedan od njih je Marko Van Basten.

- Ne vidim da će se ovo uskoro promeniti. Nivo igrača je jednostavno loš. To nije Ajaks. Obično imate fudbalere za koje možete da se uhvatite, ali sada nema nijednog takvog u klubu. Svi oni traže snažan oslonac. Mladi igrači moraju da reše probleme. To je svet naopačke – rekao je Marko van Basten.

Josip Šutalo
foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Posebno je kritikovao reprezentativca Hrvatske, defanzivca Josipa Šutala koji je letos za 20,5 miliona evra stigao iz zagrebačkog Dinama.

- Ko je vođa? Bergvijn se bori sam sa sobom. Onaj Šutalo ne govori ni reč engleskog, ni reč holandskog... Kada se brane, gomilaju grešku za greškom. A ne mogu ni da grade igru iz zadnje linije. Ako golman ima loptu, ne može da je se reši jer sva četiri defanzivca više vole da nemaju loptu.

Ajaks je smenio sportskog direktora Svena Mislintata, dok je trener Moris Steijn i dalje je na klupi.

- Ni prošle godine nije bilo dobro, takođe su potrošili dva trenera. Ne možete stalno da menjate. To takođe ima veze s kvalitetom igrača na terenu – smatra Marko van Basten.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track