ZVEZDA DOBILA SPOR PRED FIFA Saudijci LAGALI i pokušali da PREVARE crveno-bele u transferu Pavkova! Zbog 10 dolara plaćaju penale!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

DOBRA VEST

ZVEZDA DOBILA SPOR PRED FIFA Saudijci LAGALI i pokušali da PREVARE crveno-bele u transferu Pavkova! Zbog 10 dolara plaćaju penale!

Fudbal -

FK Crvena zvezda dobio je spor pred FIFA u slučaju Milana Pavkova.

Crveno-beli su tužili Al Feihu iz Saudijske Arabije zbog kašnjenja sa isplatom obeštećenja za transfer Pavkova koji je na leto 2022. godine pojačao ovaj tim.

Kako prenosi "Sport klub", Al Feiha je tužena od strane srpskog šampiona zbog lažnih informacija da je izvršila uplatu u predviđenom roku, a do spora verovatno ne bi došlo da je klub tražio razuman dodatni rok za regulisanje obaveze od 800.000 evra.

Pomenuti izvor navodi da je Pavkov 27. avgusta potpisao ugovor sa Al Feihom i da je taj klub dva dana kasnije poslao instrukcije za plaćanje, ali ne i dokaz da je uplata izvršena nakon čega je sa Marakane stigla informacija da je rok produžen za jedan dan.

Prema dogovoru, klub je trebalo da uplati 800.000 dolara crveno-belima.

Prvog septembra su iz Zvezde tražili relevantan dokaz o uplari, a tek 12. septembra iz Saudijske Arabije je stigao odgovor o navodnoj uplati 29. avgusta.

Milan Pavkov
foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pet dana kasnije, u "Ljutice Bogdana" je potvrđeno da uplata po instrukcijama koje su poslate, nije stigla.

Crveno-beli su 27. septembra upozorili Saudijce da će se obratiti FIFA, a dva dana kasnije je primila uplatu od 799.990 dolara. Transakcija je izvršena 28. avgusta, što znači da su iz Al Feiha lagali o ranijem izmirenju obaveza, a uplata od 10 dolara manje bio je iritantan potez.

Zvezda se obratila FIFA 24. oktobra 2022. godine, zahtevala je 105.270 dolara (10 dolara za manju uplatu, 100.000 kazne i 5.260 kamate).

Argumenti su bili na strani Zvezde, a FIFA je odlučila da Al Feiha mora da plati srpskom timu traženu sumu od 105.270 dolara.

Kurir sport

Bonus video:

01:38

Delije u transu posle gola Zvezde protiv Mančester Sitija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track