BOSNA JE MOJA DOMOVINA! TU SAM ROĐEN I ODRASTAO: Savo Milošević otvorio dušu nakon što je postao selektor BiH
Foto: Starsport

gostovanje

BOSNA JE MOJA DOMOVINA! TU SAM ROĐEN I ODRASTAO: Savo Milošević otvorio dušu nakon što je postao selektor BiH

Fudbal -

Savo Milošević, novi selektor fudbalera Bosne i Hercegovine, rekao je da tu zemlju doživljava kao svoju domovinu.

Savo Milošević
foto: Starsport©

Otkada je imenovan na mesto selektora reprezentacije BiH Savo Milošević bio je pod baražnom vatrom određenih ljudi i medija iz Sarajeva. Spočitavano mu je srpsko poreklo i činjenica da ga je na mesto selektora postavio Vico Zeljković, predsednik FS BiH, koji dolazi iz Republike Srpske.

Savo Milošević bio je gost na sarajevskoj TV stanici "Face" kod voditelja Senada Hadžifejzovića, poznatog po tome što nikada ne izgovara ime "Republika Srpska".

Savo Milošević je rodom iz Bijeljine, a voditelj ga je upitao šta je njemu Bosna.

– Bosna je specifična država. Meni je ona domovina, jedna od domovina, tu sam rođen i odrastao. Tu su mi prijatelji, familija. Žive u Semberiji. Selo pored Janje, nas ima i dalje tamo sedam, osam kuća. Igrao sam u Podrinju iz Janje - rekao je Savo Milošević i setio se pokušaja da se bavi politikom:

– Želja mi je bila ne da se profesionalno bavim politikom, ali sam shvatio da to nije moguće i izašao iz toga. Negde od 2008/2009. godine praktički i ne čitam novine. Ako ne vidim svrhu da moj angažman može bilo šta da promeni, nema potrebe da budem tu.

Na negativne komentare, posebno na društvenim mrežama imao je spreman odgovor.

- Nemam društvene mreže, ne pratim šta pričaju ljudi. Ti koji pišu po platformama nemaju pojma šta je fudbal. Neću da se bavim njima.

Savo Milošević
foto: Ana Paunković

Otkrio je i šta misli o prvim zvezdama selekcije BiH.

- Čuo sam se sa Džekom i Pjanićem, nisam primetio da ćemo da imamo neki problem. Baš naprotiv. To su pre svega vaspitani momci. I da misle nešto drugačije mislim da to ne bi rekli - objasnio je srpski trener.

Savo Milošević uhvatio se teškog zadatka u reprezentaciji BiH, koja je u kvalifikacijama izgubila šansu da se domogne EP u Nemačkoj. Jedina šansa je Liga nacija gde se Milošević nada da bi mogao da napravi iznenađenje.

Kurir sport

00:28

SPEKTAKL NA MITROVOJ SVADBI! Savo Milošević se dohvatio mikrofona i zapevao poznati folk hit, pomogli mu Ljajić i Dmitrović! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja