PIKSI BLIZU ISPUNJENJA "NEMOGUĆE MISIJE": Ulazi u ISTORIJU, prvi je selektor posle TRI DECENIJE koji je na korak od ovog uspeha!
Foto: Starsport

svaka čast!

PIKSI BLIZU ISPUNJENJA "NEMOGUĆE MISIJE": Ulazi u ISTORIJU, prvi je selektor posle TRI DECENIJE koji je na korak od ovog uspeha!

Fudbal -

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u subotu od 20.45 u Budimpešti čeka veoma važna utakmica u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Protivnik je Mađarska i četa Dragana Stojkovića Piksija pobedom bi mogla da napravi krupan korak ka plasmanu na Euro, prvi put posle 23 godine i prvi put pod imenom Srbija.

Ima poverenje nacije selektor "orlova" i stekao ga je odličnim rezultatima u prethodnom periodu, a i sami igrači su optimisti. Jedina zamerka Piksiju moglo bi da bude Svetsko prvenstvo u Kataru, ali osim toga, on je svoj posao odradio na fenomenalan način. Zato i ne čudi što je blizu ispunjenja "nemoguće misije" i na korak je od velikog poduhvata! Naime, ako se ne desi neko čudo i Stojković ne bude smenjen posle mečeva protiv Mađarske i Crne Gore, on će postati prvi selektor nacionalnog tima nakon 30 godina koji se na klupi reprezentacije zadržao dva puna kvalifikaciona ciklusa.

Dragan Stojković Piksi, Dragan Stojković
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Poslednji kome je tako nešto pošlo za rukom bio je legendarni Ivica Osim koji je Jugoslaviju vodio od 1986. do 1992. godine. Dragan Stojković je na klupu Srbije seo trećeg marta 2021. godine i za kratko vreme ušao je u srca navijača.

Sada ima priliku da posle Mundijala obezbedi našem nacionalnom timu i Euro, a naredni izazovi biće utakmice protiv Mađarske u subotu 14. oktobra (20.45) i Crne Gore u utorak 17. oktobra (20.45).

Santrač vodio više utakmica

Selektori su se na klupi reprezentacije menjali kao na traci, tako da je retko ko uspevao da upiše veći broj utakmica. Prvi na listi je Slobodan Santrač koji je Jugoslaviju vodio u doba sankcija od 1994. godine, pa do kraja Mundijala 1998. Skupio je Santrač 43 meča na klupi reprezentacije, a Piksi bi mogao da ga stigne u skorijoj budućnosti jer je trenutno na 31 utakmici.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track