POTRES U SRPSKOM FUDBALU, SUPERLIGAŠ OSTAO BEZ DIREKTORA: Ivan Adžić podneo ostavku! Evo, zašto je napustio Železničar!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

ekskluzivno

POTRES U SRPSKOM FUDBALU, SUPERLIGAŠ OSTAO BEZ DIREKTORA: Ivan Adžić podneo ostavku! Evo, zašto je napustio Železničar!

Fudbal -

Ivan Adžić odlučio je da podnese ostavku na mesto sportskog direktora FK Želežnicar Pančeva.

Ivan Adžić
foto: Printskrin

Pančevci su bili hit Superlige na početku sezone, ali su onda zapali u krizu rezultata i trenutno su poslednji na tabeli. Promenili su čak tri trenera, posle Predraga Rogana i Aleksandra Linte, od ponedeljka Železničar vodi Nenad Mijailović. Ivan Adžić odlučio je da preuzme odgovornost i napusti klub.

Kurir u celosti prenosi izjavu Ivana Adžića:

"Da istina je, odlazim! Pre tačno godinu ipo dana prihvatio sam funkciju sportskog direktora FK Železničar Pančevo. U tom trenutku sam imao ispred sebe veliki izazov i samo jedan cilj, a to je uvesti Želju u superligaše prvi put u istoriji Pančeva! Zajedničkim snagama uspeli smo u tome i zbog toga sam ponosan i srećan. Ono što sam odmah rekao i stojim iza toga: “lakše je ući u Superligu, nego u njoj opstatiti”. Ulaskom u Superligu odgovornost je još viša, te je profesionalni i strateški pristup u radu sa timom potrebno podići na još viši nivo - napisao je Ivan Adžić, a potom otkrio razloge svoje ostavke:

Fudbal, Sin, Crvena Zvezda, Metalac, Otac, Gornji Milanovac, Miodrag Božović, Luka Adžić, Ivan Adžić
foto: Privatna Arhiva

- Kako se sadašnje aktivnosti i odluke uprave kluba i moje viđenje superligaša ne poklapaju i zato odlazim iz kluba! Ono što želim da kažem je da sam u Pančevu stekao mnogo prijatelja, sarađivao sa divnim ljudima, trenerima, momcima, odnosno igračima iz kluba o kojima imam samo reči hvale. Želim im sreću u daljem radu."

Ivan Adžić bio je od 2009. do 2011. sportski direktor FK Crvena zvezda. Na mesto prvog operativca Železničara stigao je u avgustu 2022. i uspeo da uvede klub u Superligu Srbije.

Kurir sport

00:57

SUPERLIGA DOZVOLILA PRISUSTVO NAVIJAČA NA TRIBINAMA! Evo kojih PRAVILA publika mora da se pridržava, u suprotnom- PAPRENA KAZNA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track