SVAKA ČAST, ZVEZDA POSETILA MANASTIR HILANDAR: Delegacija kluba sa Marakane gost bratstva najveće srpske svetinje!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

sveta gora

SVAKA ČAST, ZVEZDA POSETILA MANASTIR HILANDAR: Delegacija kluba sa Marakane gost bratstva najveće srpske svetinje!

Fudbal -

Delegacija Crvene zvezde predvođena generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem posetila je Svetu goru, odnosno manastir Hilandar, kao jednu od najvećih srpskih zadužbina gde ih je ugostio iguman Metodije.

Crvena zvezda Hilandar, Hilandar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crveno-bela delegacija predvođena Zvezdanom Terzićem, koju su još činili i Marko Marin, te Marko Petrović, zajedno sa vladikom Stefanom Šarićem i sveštenstvom iz Hrama Svetog Save imala je tu čast i priliku da poseti čuveni Hilandar i da se puna utisaka vrati u Beograd. Nema sumnje da posete ovakvog karaktera dodatno oplemenjuju duh čoveka, a inspirativni razgovori sa ljudima koji su svoj život posvetili Bogu, su od neprocenjivog značaja.

Crvena zvezda Hilandar, Hilandar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Za kraj posete, igumanu Metodiju uručen je dres Crvene zvezde sa brojem 7, a starešina manastira Hilandar je uzvratio poklonom, knjigom "Sveti kralj Milutin".

Povodom posete manastiru Hilandar, u klubu iz Ljutice Bogdana kažu:

Crvena zvezda Hilandar, Hilandar
foto: www.crvenazvezdafk.com

"Zvezda je okrenuta prema crkvi, kao jednom od najvećih stubova Srpstva, što je pokazatelj kroz dugačku istoriju našeg kluba, a utisak je da se taj odnos u poslednjih nekoliko godina dodatno učvršćuje. Zvezda tako redovno pomaže i manastire, te narodne kuhinje na Kosmetu, pa se može, sa ponosom, konstatovati da smo izuzetno društveno odgovorni i u službi srpskog naroda, gde god se on nalazio."

Hilandar je pravoslavni manastir obnovljen još 1198. godine od strane Stefana Nemanje, na inicijativu njegovog sina Svetog Save koji je postao monah na planini Atos, sedam godina ranije. Manastir se nalazi u severnom delu Svete Gore i predstavlja jedno od najznačajnijih središta srpske kulture i duhovnosti. U Hilandaru je očuvana najbogatija kolekcija originalnih starih rukopisa, ikona, fresaka, tako da on u današnje vreme predstavlja najznačajniju riznicu srpske srednjovekovne kulture.

Kurir sport

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track