ISPRAVKA Ronaldo nije osuđen na 99 udarca bičem, demantovana vest
Foto: Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

ISPRAVKA Ronaldo nije osuđen na 99 udarca bičem, demantovana vest

Fudbal -

Kurir je 13.10.2023 kao i mnogi regionalni ali i svetski mediji preneo vest o navodnoj kazni za portugalskog fudbalera, ali je sajt faktograf.hr u svojoj analizi proverio ove navode i od iranskih organa saznao da je reč o dezinformaciji. Vest ispravljamo i izvinjavamo se našim čitaocima.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo osuđen u Iranu na kaznu od 99 udaraca bičem i to zbog preljube, javili su tamošnji mediji, a preneli mnogi svetski među kojima i "Daily Mail", ali se ispostavilo da je u pitanju dezinformacija.

U spornim tekstovima bilo je navoda da je Portugalac prekršio zakon u septembru kad je sa svojim klubom Al Nasrom gostovao Persepolisu u Teheranu u utakmici Azijske lige šampiona.

Kristijano Ronaldo
foto: Ali Al-HAJI / AFP / Profimedia

Tokom boravka u Iranu, Ronaldo je poznatoj slikarki Fatemeh Hamami poklonio potpisan dres, zagrlio ju je i poljubio u obraz u znak zahvalnosti što mu je poklonila dva svoja rada koja je naslikala stopalima. Fotografiju susreta objavila je i sama slikarka na svom profilu na Instagramu.

Ipak, da se radi o dezinformaciji da je Ronaldo osuđena na kaznu koju propisuje strogi iranski zakon potvrdila je ambasada Irana u Madridu, o čemu je pisao i poznati španski list "Marca".

Snažno poričemo izricanje bilo kakve kazne protiv bilo kojeg međunarodnog sportiste u Iranu. Zabrinjava činjenica da bi objavljivanje takvih neutemeljenih vesti moglo baciti senku na zločine protiv čovečnosti i ratne zločine protiv potlačenog palestinskog naroda”, poručili su iz iranske ambasade.

Treba napomenuti da je Kristijano Ronaldo otputovao u Iran 18. i 19. septembra kako bi igrao na utakmici te da su ga građani vrlo dobro prihvatili. Građani i sportski radnici su takođr hvalili i divili se njegovom iskrenom i ljudskom susretu s Fatemeh Hamami”, zaključili su.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track