PIKSI PRED KLJUČAN MEČ SRBIJE! Govorio o STRAHU, PODRŠCI NACIJE pa otkrio zbog čega Samardžić nije igrao u Budimpešti!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

KONFERENCIJa

PIKSI PRED KLJUČAN MEČ SRBIJE! Govorio o STRAHU, PODRŠCI NACIJE pa otkrio zbog čega Samardžić nije igrao u Budimpešti!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak, 17. oktobra od 20.45 na Marakani igra jednu od najvažnijih utakmica ove godine. Protivnik je Crna Gora, a ulog je ogroman - plasman na Evropsko prvenstvo!

Pred sutrašnji susret pomenutih reprezentacija, novinarima će se obratiti selektor Orlova, Dragan Stojković Piksi, a konferencija je zakazana u 14 sati.

Uživo,

Konferencija Dragana Stojkovića Piksija:

Na početku izlaganja, selektor Orlova otkrio je da li postoji strah kod fudbalera Srbije, a govorio je i o potrošnji, s obzirom da su igrači odigrali vrlo zahtevnu utakmicu u Budimpešti.

- Strah kao strah mora da postoji iz jednog razloga, time pokazujete poštovanje prema takmičenju u kom učestvujete. Potrošnja protiv Mađara u Budimopešti jeste bila, a mi smo uživali u igri koju smo pokazali i to je stastavni deo tima da mora na svim nivoima da bude angažovan. Mi smi igrali onako kako smo želeli, kako smo se dogovorili. Bila je potrošnja, to je normalna, ne moguće je igrati i šetati.

Dragan Stojković Piksi
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

- Juče smo imali jedan lakši trening, danas ćemo isto trenirati, pa do sutra imamo dovoljno vremena da se regeneriše potrebna energija koja nam je potrebna na utakmici. Što se nas tiče, mi ćemo u tom segmentu biti spremni.

Upitan je Piksi da li oseća podršku nacije pred sutrašnji susret...

- Osećam podršku, normalno je da narod bude uz vas. Ne znam kako ide prodaja karata, ali kolko god ljudi da dođe, mi znamo kakve su naše obaveze. Želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, želimo da pobedimo sutra i pružimo maksimum.

Fudbaleri Srbije zakomplikovali su plasman na Evropsko prvenstvo nakon poraza od Mađarske, ali su stvari i dalje apsolutno jasne.

- Što se tiče reakcije igrača, kao i moja, bio sam jako tužan zbog rezultata. Ali sam isto tako izuzetno ponosan, i to sam rekao u svlačionici, na sve što su uradili. To je fudbal koji vole da vide. Mislim da niko u Srbiji neće da zameri na stilu fudbala koji smo pokazali. Imali smo stav i takvu Srbiju želim da gledam, vidim i treniram. Osećanja su pomešana. Zadovoljan si i srećan kao trener, jedino da im još ugradim krila da lete. Ali to je nemoguće. S druge strane si razočaran jer nisi dobio ono što si zaslužio. Ne tražimo mi ništa preko onog što smo zaslužili. Oni su pokazali sve što sam tražio. Taj nivo verovanja i borbenosti. Moje srce je potpuno puno s te strane.

Dragan Stojković Piksi
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Hoće li biti promene u sastavu?

- Što se tiče promena, biće ih. Ne mogu sad da vam kažem. Želimo da današnji dan protekne u dobroj atmosferi. Večeras ćemo konačno znati zdravstveni bilten. Na miru ćemo doneti odluke. Potpuno sam miran i tako dočekujem meč. Miran i sa osmehom. Nisu svi zdravi, ali ne mogu sve da vam kažem. Ali naći ćemo zamenu, rešićemo probleme.

Svestan je Piksi koliko je sutrašnja utakmica važna.

- Ovo je najvažnija utakmica, i igrači to znaju. Mnogo ekpa ćete videti u ovoj fazi da budu u istoj situaciji. Sutrašnji meč je meč istine. Hoćemo, želimo, možemo. Ja znam da možemo. Igraćemo najkavlitetnije što možemo da dođemo cilja, odnosno pobede.

Lazar Samardžić
foto: Starsport

Novinare je zanimalo zbog čega talentovani Lazar Samardžić nije igrao u Budimpešti.

- Tu je, živ je i zdrav. U jednoj konstalaciji igre i u nekoj takitčkoj zamisli kakvu sam imao u Budimpešti, povuako sam neke poteze i mislim da sam bio u pravu. To su sad nijanse, da li trebao Đuričić da uđe ili Samardžić, da li da igra Mladenović umesto Kostića, mislim da je urađeno sve sa trenerske strane da napravimo problem Mađarskoj. Što se i pokazalo. Tim je delovao onako kako sam želeo, onako kako sam zamislio i to treneru daje neku satisfakciju, a tek onda ubediš igrače da je to prava stvar. Da nema lutanja, pogrešnih odluka i tako dalje...

Fudbaleri Srbije zakomplikovali su plasman na Evropsko prvenstvo nakon poraza od Mađarske, ali su stvari i dalje apsolutno jasne.

Srbija, Mađarska
foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Izabranici Dragana Stojkovića će do kraja kvalifikacija odigrati još dva meča, jedan u oktobru i jedan u novembru, pa ako oba puta izađu kao pobednici sigurno će obezbediti direktnu kartu za Nemačku, prvi put od 2000. godine.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track