VELIKI FUDBALSKI TALENAT UKRAJINE JE U RUSIJI I TAMO JE BEZBEDAN: Javio se otac fudbalera koji je pobegao iz Šahtjora!
Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

donjeck

VELIKI FUDBALSKI TALENAT UKRAJINE JE U RUSIJI I TAMO JE BEZBEDAN: Javio se otac fudbalera koji je pobegao iz Šahtjora!

Fudbal -

Aleksandar Rosputko, talentovani fudbaler Šahtjora, nalazi se u Rusiji, nakon što je pobegao iz Ukrajine.

Aleksandar Rosputko
foto: Printskrin

Prošle nedelje Šahtjor iz Donjecka prijavio je nestanak svog mladog fudbalera Aleksandra Rosputka, koji se sa ekipom nije vratio sa gostovanja Antverpenu u Belgiji. Ukrajinski mediji tada su spekulisali da je mladi defanzivac odlučio da prebegne u Rusiju, jer je uvek imao "proruske stavove". Naime, Rosputko je rođen u mestu Gorlovka u Donjeckoj oblasti koja je pod ruskom kontrolom.

Sada se u ruskim medijima oglasio otac odbeglog fudbalera Šahtjora i govorio o sudbini svog sina. Aleksandar Rosputko (19) napustio je ekipu Šahtjora na aerodromu u Briselu, potom je prestao da se javlja na telefonske pozive, a i ograničio je pristup ličnim profilima na društvenim mrežama.

- Za sada ne mogu da vam kažem razlog zašto je Saša pobegao iz Šahtjora. Mogu da kažem da će sigurno biti sigurniji u Rusiji. Informacija o podnošenju zahteva za politički azil nije tačna. Moj sin to nije tražio. Jednostavno će podneti zahtev za ruski pasoš, kao što bi to učinio u Donjecku - rekao je Jurij Rosputko i dodao:

- Sada Sašu ne treba očekivati ni u jednom timu. Bio je jako umoran od svega. Za sada se opušta i odmara, ali videćemo gde će nastaviti karijeru.

Kurir sport

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track