PIKSIJEVA TRANSFORMACIJA REPREZENTACIJE: "Medicinski fenomeni" stigli na korak od sna koji se čeka DVE DECENIJE!
Foto: Starsport

vreme je za euro

PIKSIJEVA TRANSFORMACIJA REPREZENTACIJE: "Medicinski fenomeni" stigli na korak od sna koji se čeka DVE DECENIJE!

Fudbal -

Osmeh je na licima svih u našoj zemlji i to je najbitnije! Nema veze što se tu našao "na mišiće" i što protiv Crne Gore nije bilo "sve za deset", kako selektor Stojković voli.

Srbija je na korak od Evropskog prvenstva prvi put kao samostalna država! Koliko smo puta samo čuli ovu rečenicu od 2006. godine kada se Crna Gora odvojila od naše zemlje i kada je poslednji deo nekadašnje Jugoslavije otišao u istoriju?

Na Mundijale smo nekako i išli, nismo ih često propuštali, ali je Euro bio pusti san. Iz ciklusa u ciklus, dešavali su nam se razni maleri u kvalifikacijama a sve je počelo još pod zastavom Srbije i Crne Gore kada nas je Azerbejdžanac Gurban Gurbanov zavio u crno... Često smo i sami sebi "kopali raku" te smo dopuštali slučaj "Đenova", poraz od Estonije, gol Slovenaca sa 50 metara i promašen penal Nemanje Vidića na istoj utakmici, suze Aleksandra Mitrovića posle Škotske kada smo, prema proceni aktuelnog selektora Dragana Stojkovića Piksija postali "medicinski fenomeni"...

- Bićemo medicinski fenomeni ako ne iskoristimo ovu šansu. Da se za Evropsko prvenstvo borimo protiv Škotske u Beogradu... To je najbolje što je moglo da nam se desi - govorio je pred čuvenu utakmicu odluke protiv Škota Dragan Stojković Piksi.

I, postali smo "medicinski fenomeni", a Piksi je rešio da "zasuče rukave" i počne transformaciju reprezentacije!

Dragan Stojković Piksi
foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Obećao je plasman na Mundijal - ispunio ga je! Obećao je plasman na Euro - stigli smo na korak do istog! Pokazao je da narod može da mu veruje, a sada se svi nadamo da će se usuditi da obeća i nešto veće na Evropskom prvenstvu. Naravno, ako ne postanemo naprednija verzija "medicinskih fenomena" te protiv Bugarske upropastimo sve što smo do sada gradili... Ali, kao što je rekao i selektor:

- Najbolje Bugari da me sapletu, neće moći!

Trijumf protiv Crne Gore (3:1) ostvaren je "na mišiće", ali je bio dovoljan da Dragan Stojković Piksi ponovo postane onaj stari, samouvereni fudbalski šmeker sa smelim i šeretskim izjavama koje sprovodi u delo i živi po filozofiji "sve za deset". Nismo uživali u igri, to mora da se prizna, a mnogi su krenuli i sa zvižducima kada situacija nije bila ni blizu idealne... Ali baš ovakve pobede su najslađe i mogu biti pokretač nekih velikih rezultata.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport

Od "medicinskih fenomena" naši reprezentativci su došli na korak do ostvarenja sna koji se čeka više od dve decenije! Selektore Stojkoviću, vreme je da se napravi i taj korak, a zatim obeća i nešto veliko, onako, u Piksijevom stilu - "sve za deset"!

Kurir sport / Žarko Sokić

BONUS VIDEO:

00:22

Frka na Marakani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track