STAO U ODBRANU SJAJNOG IGRAČA: Benzema je jedan od najvećih francuskih fudbalera
Foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

POHVALA

STAO U ODBRANU SJAJNOG IGRAČA: Benzema je jedan od najvećih francuskih fudbalera

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Filip Dijalo izjavio je da je Karim Benzema "jedan od najvećih francuskih igrača ikada", dok bivšeg reprezentativca te zemlje ministar unutrašnjih poslova optužuje za "veze sa Muslimanskim bratstvom".

"Što se tiče Karima Benzeme, sasvim iskreno, ne želim da ulazim u tu polemiku. Karim Benzema je jedan od najvećih francuskih fudbalera, sa ogromnim iskustvom, koji je osvojio Zlatnu loptu. I toga se držim", rekao je Dijalo.

Prvi čovek francuskog saveza upitan je danas na konferenciji za novinare u Parizu o komentarima ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena, koji je optužio Benzemu da ima veze sa islamističkim pokretom Muslimanskim bratstvom, koji je nastao u Egiptu.

Ta optužba ministra je usledila nakon što je Benzema na društvenim mrežama komentarisao rat između Izraela i palestinskog islamističkog pokreta Hamas.

"Sve naše molitve su uz stanovnike Gaze koji su ponovo žrtve ovih nepravednih bombardovanja koja ne štede ni žene ni decu", napisao je Benzema.

Pojedinci su, takođe, kritikovali Benzemu što nije izrazio saosećanje i prema izraelskim žrtvama zločina koje je počinio Hamas 7. oktobra.

Igrač, koji od ove sezone igra za saudijski Al Itihad, branio se od ovih optužbi preko svog advokata.

"Molitva 15. oktobra za civilno stanovništvo pod bombama koje ne štede ni žene ni decu ne predstavlja ni propagandu Hamasa, ni saučesništvo u terorizmu niti čin bilo kakve saradnje", rekao je advokat Ig Vižije.

Upitan o stavovima fudbalera o sukobu Hamasa i Izraela, predsednik Fudbalskog saveza Francuske je rekao da su "fudbaleri građani kao i svi drugi" i da je "prirodno da se izjasne o pojedinim pitanjima".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track