ZVEZDINI OMLADINCI SPREMNI ZA LIGU ŠAMPIONA: Trener Nenad Milijaš zna šta može da očekuje od Lajpciga
Foto: Fk. Crvena zvezda

izazov

ZVEZDINI OMLADINCI SPREMNI ZA LIGU ŠAMPIONA: Trener Nenad Milijaš zna šta može da očekuje od Lajpciga

Fudbal -

Omladinski sastav Crvene zvezde će u sredu od 15.30 časova odigrati treću utakmicu grupne faze Lige šampiona protiv RB Lajpciga u Nemačkoj.

Nenad Milijaš
foto: www.crvenazvezdafk.com

Očekivanja pred meč je izneo šef stručnog štaba Nenad Milijaš.

- Kroz prethodnih mesec dana smo prošli zahtevan mini ciklus utakmica, gde ubrajamo duele protiv Mančester sitija i Jang Bojsa, kao i susrete u Omladinskoj ligi Srbije. Potom smo iskoristili reprezentativnu pauzu da se temeljeno pripremimo za sve ono što nas očekuje u narednom periodu. Poslednji meč koji smo odigrali je večiti derbi, a igrajući ga mnogo puta u karijeri, noseći crveno-beli dres, znam koliko ne samo fizički, već i emotivno izmori igrače - rekao je Nenad Milijaš i nastavio:

- Međutim, veoma sam zadovoljan načinom na koji mladi fudbaleri pristupaju obavezama, konkretno treninzima i utakmicama. Marljivo radimo na pripremi meča protiv RB Lajpciga i znamo da nas očekuje zahtevan duel. Verujem u momke i siguran sam da će dati svoj maksimum, sve u cilju pripreme igrača za prvi tim Crvene zvezde.

Novak Gojkov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jedan od junaka utakmice protiv švajcarskog predstavnika - Novak Gojkov ističe da ekipa sa nestrpljenjem čeka put u Nemačku.

- Liga šampiona za mlade je velika scena na kojoj želimo da pokažemo snagu Zvezdine fudbalske akademije. Smatram da smo to uspeli protiv Jang Bojsa, kada smo odigrali vrlo dobar meč, ispunivši tehničko-taktičke detalje. Postigao sam gol na tom susretu i uvek sam tu da pomognem ekipi, ali bio bih podjednako srećan da bilo ko od saigrača zatrese mrežu. Znamo da neće biti lako protiv RB Lajpciga, pogotovo kada smo videli da su odigrali nerešeno sa Mančester Sitijem. Međutim, putujemo u Nemačku da se nadigravamo i prezentujemo Crvenu zvezdu u punom sjaju - istakao je Novak Gojkov.

Mladi fudbaleri Crvene zvezde u prethodna dva kola imaju polovičan učinak u omladinskoj UEFA ligi šampiona. Poraz od Mančester sitija (2:5) u gostima i pobedu nad Jang Bojsom (2:1) kod kuće.

Kurir sport

00:08

Nenad Milijaš na proslavi rođenja ćerke Kaće Grujić i Marka Gobeljić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track