ŠOK NA ULASKU U NEMAČKU: Policija detaljno pregleda automobile sa srpskim tablicama! Čekaju se DELIJE!
Foto: Kurir sport

iznenađenje

ŠOK NA ULASKU U NEMAČKU: Policija detaljno pregleda automobile sa srpskim tablicama! Čekaju se DELIJE!

Fudbal -

Nemačka policija pregledala je detaljno autobus sa novinarima i obezbeđenjem FK Crvena zvezda, po ulasku u tu državu.

Izveštač Kurira iz Lajpciga - Aleksandar Radonić

Izvesno je da će u toku današnjeg, ali i sutrašnjeg dana svako vozilo iz Srbije biti zaustavljeno na dodatni pregled po ulasku u Nemačku, jer se očekuje dolazak nekoliko hiljada navijača Crvene zvezde u Lajpcig, na utakmicu Lige šampiona dva kluba.

Policijski punkt nekih pet kilometara od granice postavljen je pored autoputa. Srpske tablice na autobusu bile se znak policajcima da vozilo upute na parking.

Dvojica policajaca ušli su u autobus i detaljno pregledali i skenirali dokumenta svakog od putnika. Zaustavljali su sva vozila iz Srbije, a putničke automobile dodatno pregledali, interesovalo ih je šta ima u gepeku i samom vozilu.

1 / 4 Foto: FOTO: Kurir sport

Policajci su se ponašali profesionalno, nisu previše pričali sa putnicima, obavili su svoj posao, pozdravili nas i poželeli srećan put do Lajpciga. Bunker autobusa nisu pregledali, niti su insistirali da vide stvari putnika. Ceo pregled nije trajao više od 30 minuta.

Na samom punktu bilo je oko 20-ak uniformisanih lica, sa jasno vidljivim fluorescentnim prslucima i desetak vozila policije. Neki od policajaca nosili su i crne maske preko lica, a držali su i duge cevi.

Na ulasku u Mađarsku i Češku, naša delegacija nije imala bilo kakve provere, dok su na ulasku u Slovačku u autobus ušla dva policajca, pregledala pasoše i uz "srećan put" pozdravili srpske novinare i radnike obezbeđenja iz Zvezde.

Poslednjih nedelja nivo bezbednosne situacije u zemljama Evropske unije podignut je na najviši nivo zbog terorističkog napada na utakmici kvalifikacija za EP u Briselu između Belgije i Švedske. Tada je jedan terorista ubio dva švedska navijača, a jednog teško ranio. Baš iz tog razloga provere na granicama zemalja EU su učestalije nego ranije.

Podsetimo, Barak Bahar je u Lajpcig poveo 24 fudbalera, a u avionu našli su se i Osman Bukari i In Bom Hvan koji su se sa reprezentativne pauze vratili sa lakšim povredama.

Kurir sport / Aleksandar Radonić

BONUS VIDEO:

00:13

Delije posle Javora skandirale igračima: Najskuplji, a loše igrate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track