PARTIZAN U KRAGUJEVCU - DULJAJ O TUČI SA MENIGOM: Izvinjavam se Partizanu, taj dres kad se skine, on je svetinja!
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

PARTIZAN U KRAGUJEVCU - DULJAJ O TUČI SA MENIGOM: Izvinjavam se Partizanu, taj dres kad se skine, on je svetinja!

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da je u predstojećoj utakmici protiv Radničkog 1923 cilj njegove ekipe da nastavi niz pobeda u Super ligi Srbije.

"Nadam se da će barem donekle uspeti da srede teren u Kragujevcu. Igramo protiv ekipe koja je od dolaska novog trenera u poslednjih pet utakmica ostvarila tri pobede, a protiv Crvene zvezde pružila odličnu partiju. Cilj je da pokušamo da nastavimo niz, sve ima početak i kraj, ali potrudićemo se da ostvarimo ono što se očekuje", rekao je Duljalj na konferenciji za novinare na Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana igraju u sredu od 14 časova u Kragujevcu protiv Radničkog, zaostalu utakmicu četvrtog kola Super lige Srbije. Taj duel trebalo je da se igra u avgustu, ali je odložen zbog učešća crno-belih u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Duljaj je rekao da će utakmicu zbog četiri žuta kartona propustiti Frenk Kanute i da Aleksandar Filipović ima zdravstvenih problema, dodao je da zna tim i da je moguća promena sistema.

"Sutra je najvažnija utakmica i najteža jer je protivnik pokazao da dolaskom novog trenra Feđe Dudića igra odličan fudbal, posebno u Kragujevcu. To je organizovana ekipa, čekaju kontranapad i moramo da obratimo pažnju na to. Biće teško, s obzirom da se utakmica igra u nezgodnom terminu, od 14 časova, apelujem na sve navijače da dođu, mnogo je lakše, u Kruševcu i Subotici smo imali maltene domaću atmosferu", naveo je on.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

Govoreći o svom igraču Nemanji Nikoliću, Duljaj je rekao da je to veliki Partizanovac i majstor fudbala, koji se odrekao premija i bonusa da bi igrao za Partizan i da je dao veliki doprinos i imao ogroman uticaj na rezultate.

Duljaj je posle utakmice u Subotici u subotu (3:0) rekao da su igrači u teškoj situaciji jer im kasne plate, što je demantovao generalni direktor Miloš Vazura. Upitan da to prokomentariše, Duljaj je rekao: "Stara vest, Radnički Kragujevac, 14 časova, hvala".

Upitan je i da prokomentariše situaciju sa napadačem Kvinsijem Menigom, sa kojim se sukobio u završnici utakmice u Subotici.

"Izvinjavam se Partizanu, taj dres kad se skine, on je svetinja. Kada igrači posle zagrevanja uđu u svlačionicu i tu majicu bace na pod, ja je podignem i stavim u torbu zato što je na toj majici grb Partizana. Tako sam vaspitan", rekao je on.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

"Dešava se to u mnogim klubovima, ali to je stara vest, vidim da su se mnogi fokusirali na taj momenat, a niko na tri prelepa gola i još jedan koji je poništen. Situacija je prevaziđena, Menig je dobar momak, nema problema. Videli ste kako se igrači raduju čak i oni na klupi kada postignemo gol, to su emocije koje ne mogu veštački da se pokažu, to su stvari koje ne mogu da se kupe", dodao je trener crno-belih.

Partizan u poslednje tri utakmice nije primio gol, Duljaj je rekao da ga to raduje, ali da odbrana uvek počinje od napada i da je zadovoljan što i igrači iz poslednje linije dolaze u situaciju da postižu golove.

Posle remija sa TSC-om u prvom kolu 3:3, Partizan je ostvario devet uzastopnih pobeda i prvi je na tabeli sa 28 bodova, četiri više od drugoplasirane Crvene zvezde.

Radnički ima devet bodova na 14. mestu na tabeli.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track