NISU DELIJE I ZVEZDA PROBLEM ZA NEMAČKU POLICIJU: Evo ko je glavna pretnja po bezbednost i šta se dešavalo danas u Lajpcigu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

OTKRIVAMO

NISU DELIJE I ZVEZDA PROBLEM ZA NEMAČKU POLICIJU: Evo ko je glavna pretnja po bezbednost i šta se dešavalo danas u Lajpcigu!

Fudbal -

Od izveštača Kurira iz Lajpciga - Aleksandra Radonića

Bili smo svedoci po ulasku u Nemačku da tamošnja policija rigorozno pretresa sve strance koji ulaze u državu, pa tako i nas novinare iz Srbije.

Nemačka policija
foto: FOTO: Kurir sport

Po ulasku u Lajpcig sve je delovalo mirno i uobičajeno. Narod na ulicama žurio je na posao i sa posla. Po ulasku u hotel, u razgovoru sa osobljem saznali smo da se Nemačka poslednjih dana sreće sa ozbiljnim pretnjama bombama u školama.

Kako piše lokalna novina "Lajpciger Folkscajtung" (Lajpciške narodne novine op.a.) pretnje bombama u pet saveznih pokrajina uznemirile su ljude i stavile u pripravnost policiju. Otuda i povišena bezbednost pre dutakmicu Lige šampiona između Lajpciga i Crvene zvezde, sutra od 21.00 čas.

Ovoj jutra sekretarijat školskog kampusa u Brandisu, osnovna i srednja škola, dobio je sa pretnjama, rečeno je listu LVZ u policiji. Đaci su evakuisani iz škole, a psi za otkrivanje eksploziva su raspoređeni i pregledali su zgrade.

Policija, Lajpcig
foto: Printskrin

Više od 500 učenika škole u obližnjem Pulsnicu, u istočnoj Saksoniji takođe je evakuisano nakon pretnji mejlom, da je bomba postavljena u zgradi. Deca su u panici napustila školu.

Pretnje bombama do utorka desile su se u školama u ​Bavarskoj, Severnoj Rajni-Vestfaliji, Tiringiji i Saksoniji. U Erfurtu je nekoliko učenika i nastavnik dobilo medicinsku pomoć - zbog psihički stresne situacije, rekla je portparolka policije.

U Berlinu, gde se trenutno održavaju velika smotra jesenjih praznika, pod pretnjom od bombe bila je glavna železnička stanica, saopštila je Federalna uprava policije. Policija je tamo pojačala svoje snage i proverila situaciju pretnje. Prema berlinskoj policiji, pretnjama su pogođeni i emiter RTL i savezna centrala SPD. Sve pretnje stigle su mejlom.

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Otuda i ne čudi što je nemačka policija podigla sve svoje snage pod punu bezbednosnu gotovost, pred meč Lige šampiona između Lajpciga i Crvene zvezde. Kapacitet Red bul Arene je 41.122 gledaoca, a sasvim je sigurno da će biti dupke puna. Baš zbog toga moraju se preduzeti velike mere opreza i bezbednosti, izveštavaju lokalni mediji iz Lajpciga.

Kurir sport

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track