ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Lajpcig se pošteno preznojio zbog Zvezde! Ko je odigrao gotovo bez greške, a ko je razočarao?
Foto: Starsport©

LIGA ŠAMPIONA

ZVEZDA NA SKENERU KURIRA: Lajpcig se pošteno preznojio zbog Zvezde! Ko je odigrao gotovo bez greške, a ko je razočarao?

Fudbal -

Specijalni izveštač iz Lajcpiga: Aleksandar Radonić

Fudbaleri Crvene zvezde pružili su jak otpor Lajpcigu u gostima, ali nisu uspeli da izbegnu poraz.

Iako su crveno-beli odigrali najbolju utakmicu ove sezone u Ligi šampiona, činjenica je da je Lajpcig bio i te kako opasan i da je mogao do još nekog pogotka.

U nekoliko situacija se istakao Omri Glazer, golman Zvezde, kao jedan od najboljih igrača ovog tima, a odličan meč je odigrao kapiten, Aleksandar Dragović.

Bilo je i onih koji su razočarali, a evo kako je Kurir ocenio učinak fudbalera srpskog predstavnika.

Omri Glazer 6,5

Ponovo je bio odličan, a kad on briljira onda nije dobro. Upisao je veliki broj intervencija kojima je dizao svoju ekipu. Nije kriv ni za jedan od tri primljena gola. Šteta što odličnu partiju nije krunisao makar remijem, jer je Zvezda većim delom utakmice bila ravnopravan rival.

Aleksandar Dragović 6,5

Kapitenska utakmica, odigrao na najvišem nivou, gotovo bez greške. Siguran u skoku, u bloku, na iznošenju lopte. Pokrenuo je ekipu kod prvog gola, kada je snažno šutirao i omogućio Stameniću da postigne gol.

Naser Điga 6

Promašio loptu pri ispucavanju u 6.minutu, ali to nije negativno uticalo na njega. Dizao se kako je meč odmicao, bio hrabriji i agresivniji uz sjajnog Dragovića. Poulsen se nije video pored njega, dok su mu Olmo i Šeško pravili probleme.

Milan Rodić 5,5

Nije odigrao loše, ali nije ni pokazao preveliku sigurnost. Slomio ga je žuti karton, jer je posle toga morao da pazi na svaki potez, da bude odmeren pri svakom startu. Zato je i zamenjen jer je izgubio preko potrebnu čvrstinu i britkost. Nema šta da mu se zameri, odradio je svaki zadatak koji je stručni štab pred njega postavio.

Srđan Mijailović 5,5

Zaboravio na igrača kod prvog gola, ostavio ga samog kao duha na levoj strani, ulazeći u sredinu iz samo njemu znanih razloga. Naivno. Posle toga nije grešio, mada je dosta puta ostavljao promaju na svojoj strani. Iskrvario je kolena kluzećim startovima, nije se štedeo. Deluje da mu više odgovara da igra kao treći štoper, nego kao desni bek.

Marko Stamenić 6

Nepotreban strah i grč i konstantan pas unazad. Upravo ovi elementi obeležili su njegovu igru u prvih 45 minuta. Međutim, kada je postigao gol, to je bio drugi čovek na terenu. Svuda ga je bilo, međutim zbog totalne ofanzive i želje za remijem je zamenjen pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Hvan In Bom 5,5

Trudio se, nema šta, ali nije odigrao onako kako se od njega očekuje. Simons ga je ostavio u mestu kod drugog gola Lajpciga. U napadu je dosta toga pokušavao, ali ga lopta jednostavno nije slušala. Nepotrebno pravio faulove u zoni šuta, jer je olako ispadao iz igre.

Stefan Mitrović 5

Veliki promet, mala zarada. Nedostaje mu samopouzdanja što se dobija kroz utakmice, a on je propustio prethodne dve. Bio je solidan u odbrani, ali je morao daleko više da pokaže u napadu. Opravdano je zamenjen, jednostavno bio je potrošen, nije mogao da pomogne ekipi.

Mirko Ivanić 5,5

Napravio je kardinalnu grešku kod prvog gola Lajpciga u 13.minutu. To ovaj nivo takmičenja ne prašta. Posle toga se podigao, bio od velike pomoći napadačima. Mnogo je pretrčao, pa se prilično umorio, što se osetilo u drugom delu utakmice kada je kasnio u markacijama, ne mogavši da zatvori pukotine koje su se stvarale na sredini terena.

Piter Olajinka 6

Ono bolje u Zvezdinom napadu u prvih 45 minuta. Nad njim je sviran penal koji je poništio VAR. Koristio je svoju brzinu, ali nažalost nije imao partnera u napadu. Često puta je ostajao sam, ali bez pasa od strane Endijaja koji bi ga sastavio sa golom. Prava je šteta što je zamenjen na poluvremenu.

Šerif Endijaj 5

Stravično spor i očajan u predaji lopte. Tužno je bilo videti da ne može dati pas Olajinki kojem je bio otvoren prostor ka golu u jednom napadu. To je bila slika i prilika njegove anemične igre. Nije imao ni snage da izdrži malo jači sprint. Trebalo je ranije da bude zamenjen jer je njegovim izlaskom Zvezda postala opasnija i konkretnije.

Osman Bukari 7

Od 46. umesto Olajinke. Najbolji fudbaler Crvene zvezde bez dileme. Njegov ulazak doneo je Zvezdi energiju, ekipa je posle njegovih prodora prodisala i pokazala određeni kvalitet. Igrao je za tim, asistirao, međutim nijedan njegov dobar pas saigrači, pre svih Endijaj i Katai nisu uspeli da pretvore u gol

Kosta Nedeljković 6

Od 65.umesto Mitrovića. Odličan, nije se uplašio debija u Ligi šampiona. Odradio bez greške svoj zadatak. Mogao je da postane junak meča, ali je lopta posle njegovog šuta i odbitka umesto u mreži, završila na stativi.

Vladimir Lučić 6

Od 65. umesto Rodića. Pokazao je da može da odradi i defanzivne zadatke, iako je bio veoma opasan u napadu. Odlično je sarađivao sa Bukarijem i Kataijem, međutim nije nagrađen za dobru partiju.

Jovan Mijatović 6

Od 65.umesto Endijaja. Zaslužio je poverenje trenera koje je opravdao. Imao je nekoliko dobrih poteza, što je za momka tih godina u takmičenju kakvo je Liga šampiona ogromno iskustvo i privilegija.

Aleksandar Katai 5,5

Od 81.umesto Stamenića. Morao je bolje da odreaguje kad ga je Bukari sastavio sa golom. Nažalost, stigao ga je defanzivac Lajpciga i umesto u golu, lopta je završila u korneru. Nekada je Magiko ovakve akcije rešavao rutinski.

Kurir sport

Bonus video:

00:25

Bakljada Delija pred sam početak meča

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track