SVETLA BUDUĆNOST! Partizan ne mora da brine, crno-bela deca pokazala OGROMAN potencijal: Ko bi mogao među seniore?
Foto: FK Partizan

duljaj može da bira

SVETLA BUDUĆNOST! Partizan ne mora da brine, crno-bela deca pokazala OGROMAN potencijal: Ko bi mogao među seniore?

Fudbal -

Omladinci Partizana plasirali su se u drugo kolo Lige šampiona za mlade, pošto su u dvomeču bili bolji od rumunske Univerzitatee iz Krajove ukupinim rezultatom 5:0. Posle 1:0 u Rumuniji crno-beli su u Humskoj demonstrirali silu i prosto zgromili rivala što govori i sam rezultat 4:0.

Ono što je još važnije od samog rezultata i plasmana u narednu rundu UEFA Lige šampiona jeste što je i publika, ali i kompletan klub mogao još jednom da vidi momke od kojih će neki u najskorije vreme dobiti šansu i u prvom timu. Dvojica su već u prvom timu i ozbiljno se nameću i Igoru Duljaju,a to su Mateja Stjepanović koji je trebalo da igra za omladince, ali je procenjeno da će mu desetak minuta u Kragujevcu protiv Radničkog biti korisnije.

Janko Jevremović je igrač koji je projektovan da sledeće sezone bude okosnica prvog tima, a verovatno bi dobio mnogo veću minutažu da se nije povredio letos na pripremama u Sloveniji. Njegov talenat nije sporan, a to je pokazao i u Humskoj kada je sa dve asistencije kod prvog i drugog gola trasirao put svom timu ka prolazu u narednu fazu.

Partizan
foto: Kurir

Krenimo redom, na golu se nalazio standardni Vanja Radulaški koji se ozbiljno nameće, a prošle nedelje u omladinskom derbiju je pokazao o kakvom golmanu se radi i deluje da Partizan ima golmana za budućnost.

Štoperi Simić i Petrović su bili nepremostiva prepreka za igrače Krajove, a drugi se čak i upisao u listi strelaca iako mu to nije primarni zadatak. Po bokovima "Parni Valjak" je zaista pregazio Rumune, a kapiten Ćelić i Roganović su odigrali onako kako se očekuje od bekova koji igraju u Partizanu. U odbrani su sve zatvorili, a kod svakog napada su bili podrška svojim saigračima na krilu, Jevremoviću i Mirčetiću.

Vezni red je nekako najviše oduševio. Neumorni Dragojević i Janković su pretrčali neverovatan broj kilometara, a pohvale publike i komentari ljudi koji su uživali u predstavi fudbalera dovoljno govore koliko su pokazala ova dva momka. Vanja Dragojević je bio defanzivniji od Jankovića i on predstavlja pravog zadnjeg veznog, nije toliko snažan, ali trčanjem i zalaganjem nadoknađuje fizički nedostatak. Izuzetno je tehnički potkovan i svaki pas je poslao tamo gde je bilo potrebno.

Nešto ofanzivniji je bio Janković koji sa strane deluje najjače na terenu, fizička snaga i konstitucija kojom ovaj momak dominira je neverovatna, ali ono što ga izdvaja jeste brzina koju ovaj igrač poseduje. Svaki napad svog tima je ispratio i deluje da je veoma ofanzivan,a za takav pristup je nagrađen golom za koji se sam izborio i koji je dokrajčio goste. Nešto slabije veče od ostalih je imao mladi Zoran Alilović, ali ne treba mu zameriti, vidi se da je talentovan, ali i da se još uvek fizički nije formirao i da tek kada fizički dostigne punu zrelost onda će za njega biti prostora.

Janko Jevremović
foto: www.partizan.rs

O Jevremoviću smo pričali, ali verovatno igrač utakmice juče jeste levo krilo Bogdan Mirčetić mladić koji je poput Jevremovića letos bio sa prvim timom i neko na koga Igor Duljaj ozbiljno računa u perspektivi. Mladi fudbaler je bio najbolji pojedinac utakmice, a gol koji je postigao za 1:0 je najbolji mogući poklon za rođendan koji je proslavio sa igračima na dan utakmice. Driblinzi, brzina i lucidnost su nešto što je i čelnike Partizana nateralo da potpišu profesionalni ugovor sa momkom iz Zrenjanina.

Špic Ognjen Ugrešić je oduševio malobrojnu publiku na stadionu Partizana svojim postavljanjem i fizičkom snagom kao i brzinom koju ovaj napadač poseduje. Svaku loptu je sačuvao, zadržao i odložio, a nekoliko puta i okrenuo čuvare koji nisu mogli da se izbore sa njim. Postigao je pogodak na asistenciju Jevremovića i pokazao da ima sve što se za modernog centarfora traži, skok, snaga, tehnika, smisao za igru i vizija koja je urođena.

Po našem skromnom mišljenju, najveće šanse da se domugnu prvog tima možda već na zimu, pored pomenutih Jevremovića i Mirčetića, imaju mladi špic Ugrešić i vezni igrači Janković i Vanja Dragojević. Jasno je da u ovim kriznim momentima za klub kakav je Partizan omladinska škola mora da bude stub i osovina, što je uvek i bilo. Klub iz Humske je svake sezone izbacivao nekog novog talenta, od Mitrovića i Markovića, pa do Milenkovića i Pavlovića. Nema sumnje, da su ovi momci i dobra prilika da Partizan na njima i zaradi i malo dopuni svoj budžet što je u ovom trenutku preko potrebno.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track