KATASTROFA ZA SRBIJU! Fudbal nam klizi ka VELIKOM PROBLEMU: Užasni rezultati u Evropi ŽESTOKO UTICALI na UEFA listu koeficijenata!
Foto: Starsport, Joeran Steinsiek / imago sportfotodienst / Profimedia, Massimo Paolone/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

nije dobro

KATASTROFA ZA SRBIJU! Fudbal nam klizi ka VELIKOM PROBLEMU: Užasni rezultati u Evropi ŽESTOKO UTICALI na UEFA listu koeficijenata!

Fudbal -

Nije dobro! Čak naprotiv, teži ka katastrofi!

Ovako se najkraće moguće može opisati stanje Srbije na UEFA listi koeficijenata. Užasni rezultati u evropskim takmičenjima ove sezone i novi porazi Crvene zvezde (od Lajpciga 3:1), TSC-a (od Frajburga 3:1) i Čukaričkog (od Fjorentine 6:0) doveli su do toga da je Srbija pala na 15. mesto! Šta to konkretno znači?

Srbija više nema u džepu pet evropskih viza, odnosno dva mesta u Ligi šampiona.

Treba uzeti u obzir da je ovo tabela uživo, te da se ona može promeniti, ali ako se po jutru dan poznaje - promeniće se samo na gore! Ova tabela odnosi se na sezonu 2025/26, te smo za narednu mirni jer smo odličnim rezultatima Crvene zvezde i Partizana prethodnih godina stigli i do 11. pozicije i obezbedili pet evropskih viza. Jedina razlika za narednu sezonu je što će i šampion i drugoplasirani u kvalifikacije za elitno takmičenje.

Ipak, pravi problem kreće od sezone posle toga jer su nas u međuvremenu na listi koeficijenata prestigli Česi, Danci, pa na kraju i Norvežani te je Srbija u odnosu na prošlu listu uživo sada pala na 15. poziciju. Uz to, ozbiljno prete i Ukrajinci, Grci i Izraelci koji nisu daleko.

UEFA koeficijenti
foto: Printscreen

Kada se sve sabere, učinak srpskih klubova u Evropi ove sezone je ravan katastrofi - 19 utakmica, jedna pobeda, dva remija i 16 poraza uz gol razliku 15:52. Ako se nešto drastično ne promeni preti nam užasan scenario.

Rezultati srpskih klubova u Evropi ove sezone

LIGA ŠAMPIONA

TSC - Braga 0:3, 1:4

Crvena Zvezda - Mančester Siti 1:3

Crvena zvezda - Jang Bojs 2:2

Crvena zveza - RB Lajpcig 1:3

LIGA EVROPE

Čukarički - Olimpijakos 1:3, 0:3

TSC - Vest Hem 1:3

TSC - Olimpijakos 2:2

TSC -Frajburg 1:3

LIGA KONFRENCIJA

Vojvodina - APOEL 1:2, 1:2

Partizan - Sabah 0:2, 2:0

Partizan - Nordsjeland 0:5, 0:1

Čukarički - Ferencvaroš 1:3

Čukarički - Genk 0:2

Čukarički - Fjorentina 0:6

UČINAK

Pobede: 1

Nerešene: 2

Porazi: 16

Gol razlika: 15:52

DOPRINOS NACIONALNOM KOEFICIJENTU OVE JESENI (27,775)

Crvena zvezda 5 (1,000)

Partizan 1 (0,200)

Vojvodina 0 (0,000)

TSC 1 (0,200)

Čukarički 0 (0,000)

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:13

Delije posle Javora skandirale igračima: Najskuplji, a loše igrate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track