"TRENERU KOMADI STAKLA ZARIVENI U GLAVU" Gazda Liona otkrio nove detalje HORORA u Marseju: KRV mu je lila niz lice! (FOTO, VIDEO)
Foto: Norbert Scanella / imago sportfotodienst / Profimedia

napad huligana

"TRENERU KOMADI STAKLA ZARIVENI U GLAVU" Gazda Liona otkrio nove detalje HORORA u Marseju: KRV mu je lila niz lice! (FOTO, VIDEO)

Fudbal -

Novi detalji užasa u Francuskoj...

Francuski fudbal potresao je stravičan incident u kom je trener Liona Fabio Groso zadobio teške povrede glave.

Derbi između Olimpika iz Marseja i Liona otkazan je nakon što su huligani domaćeg tima kamenovali autobus koji je prevozio igrače Liona do stadiona "Velodrom" i tom prilikom ozbiljno povredili italijanskog stručnjaka.

Nakon stravičnog incidenta oglasio se vlasnik Liona, Amerikanac Džon Tekstor, i otkrio detalje horora u Marseju.

"Naša ekipa je htela da igra. Rekli smo da smo spremni. Situacija je teška, videli smo kako lije krv niz lice našeg trenera. I to mora da je više od nekoliko komada stakla u njegovoj glavi, to je imalo uticaja. Odluka je doneta nezavisno od nas. Sve se desilo van stadiona, što je jako važno", kaže Tekstor.

On je istakao da je Groso izuzetno uznemiren nakon svega što se desilo.

"Nije bio za razgovor, imao je nekoliko krhotina stakla u licu. Veoma sam besan, naši igrači, naš trener, pripremali smo se za ovaj meč, navijači su želeli da vide fudbal", poručio je Tekstor.

Pablo Longorija
foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

Oglasio se i predsednik Liona Pablo Longorija.

"Moramo da sprečimo ovo što se desilo Fabiju Grosu. To je neprihvatljivo. To ne sme više da se ponovi u fudbalu. Samo budale rade takve stvari. Uništili su sve, pun je bio stadion, oko 65.000 ljudi. Ljut sam, veoma sam uznemiren zbog svega", rekao je Longorija.

Kurir sport/B92

00:20

VELIKI NEREDI U TIRANI! Huligani napravili LOM: Rat Italijana, Holanđana, Albanaca i policije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track