STRAHUJU ZA NJEGOV ŽIVOT! Fudbaler Zvezde želi na KOSOVO, klub mu NE DOZVOLJAVA: Bezbednost bi mu bila UGROŽENA, a pretnje VELIKE!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ALARMANTNO

STRAHUJU ZA NJEGOV ŽIVOT! Fudbaler Zvezde želi na KOSOVO, klub mu NE DOZVOLJAVA: Bezbednost bi mu bila UGROŽENA, a pretnje VELIKE!

Fudbal -

Crvena zvezda odlučila je da ne dozvoli svom golmanu Omriju Glazeru da ode na Kosovo i Metohiju.

Omri Glazer
foto: Matt Wilkinson / imago sportfotodienst / Profimedia

Kako piše izraelski portal "One", rukovodstvo Crvene zvezde je još pre mesec dana odlučilo da Omri Glazer ne dobije dozvolu da otputuje u srpsku pokrajinu. Razlog je taj što fudbalska reprezentacija Izraela igra kvalifikacionu utakmicu protiv selekcije tzv. R. Kosovo 12. novembra u Prištini, od 20.45 sati.

Kako je otkriveno portalu "One", Crvena zvezda strahuje za golmanov život, posle sukoba Srba u severnom delu Kosova i Metohije sa pripadnicima oružanih snaga prištinskih institucija. U oružanom obračunu u septembru poginula su trojica Srba i jedan pripadnik KPS.

Da podsetimo, na Kosovu i Metohiji u nedelju 24. septembra smrtno su stradali Stefan Nedeljković, Igor Milenković i Bojan Mijailović. Stefan Nedeljković bio je navijač Crvene zvezde i pripadnik Delija, a navijači crveno-belih su unazad nekoliko nedelja kačili njegovu fotografiju na tribine i opraštali se od njega na utakmicama.

Delije, Stefan Nedeljković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Trener Crvene zvezde Barak Bahar odlučio je da se ne bavi ovom temom, jer je koncentrisan na utakmice tima u domaćem prvenstvu i Evropi. Danas crveno-beli igraju meč protiv TSC na Marakani (19.00), a u subotu 4. novembra dočekuju Radnik (18.00).

Veliko je pitanje i kako će UEFA reagovati na utakmicu tzv. R. Kosova i Izraela, posebno zbog pitanja bezbednosti i rata koji bukti između Izraela i Palestine.

Omri Glazer
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sam Omri Glazer je prema pisanju portala "One" spreman da se odazove pozivu selektora i stane na gol Izraela za utakmicu u Prištini. On želi da bude prvi golman nacionalnog tima, jer bi u slučaju njegovog nepojavljivanja gol Izraeala branio Daniel Perec, čuvar mreže Bajerna.

Kako konstatuju Izraelci, situacija je veoma složena i biće razjašnjena tek sledeće nedelje, posle utakmice sa Lajpcigom u Ligi šampiona, kada bi konačnu odluku trebalo da donesu ljudi iz Crvene zvezde, ali i izraelski golman.

Fudbalska reprezentacija Izraela biće domaćin u kvalifikacijama za EP u Mađarskoj, pošto zbog rata ne mogu da igraju u svojoj zemlji. Utakmice protiv Švajcarske (15. novembar) i Rumunije (18. novembar) igraće na stadionu "Pančo Arena" u Fulčutu.

Kurir sport

02:16

Jovan Mijatović posle poraza od Lajpciga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track