ONO ŠTO SE DESILO JE MOGLA DA BUDE TRAGEDIJA ZA SVE! Italijanski trener se oglasio posle napada huligana i teške povrede
Foto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

ZGROŽEN

ONO ŠTO SE DESILO JE MOGLA DA BUDE TRAGEDIJA ZA SVE! Italijanski trener se oglasio posle napada huligana i teške povrede

Fudbal -

Trener fudbalera Liona Fabio Groso rekao je da je napad na klupski autobus, koji su izveli navijači Olimpika iz Marseja, "mogao da bude tragičan".

Utakmica Olimpika i Liona odložena je u nedelju uveče u Marseju, nakon što su navijači domaćih kamenovali autobus protivničke ekipe na putu do stadiona Velodrom.

Groso je zadobio rasekotine po licu, a povređen je i njegov pomoćnik Rafaele Longo.

"Svim srcem se nadam da će ovo biti lekcija za budućnost. Ono što se dogodilo u nedelju, moglo je da bude tragedija, za sport i sve one koji ga vole", naveo je Groso na društvenim mrežama, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je zadobio 12 šavova i nije u utorak mogao da vodi trening ekipe.

Fotografija njegovog okrvavljenog lica bila je na naslovnici lista Ekip u ponedeljak, a napad je izazvao oštre kritike francuske javnosti.

Francuska policija uhapsila je devet osoba i traga za ostalim počiniocima.

Francuska agencija Frans pres prenela je da je Lion tražio da se utakmica odigra na neutralnom terenu.

"U ovom trenutku nisu ispunjeni bezbednosni uslovi potrebni da se igra u Marseju. Moramo da igramo na neutralnom terenu. Želimo da bezbednost naših igrača bude garantovana", rekao je generalni menadžer Liona Vensan Ponso za klupsku televiziju.

Kurir sport/Beta

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track