HRVATI LIKUJU! UEFA OPET DONELA SKANDALOZNU ODLUKU: Hrvatski navijači ponovili ustaški ispad, kazna minimalna
Foto: Igor Kralj / Pixel Media / Profimedia

Još jednom blaga kazna

HRVATI LIKUJU! UEFA OPET DONELA SKANDALOZNU ODLUKU: Hrvatski navijači ponovili ustaški ispad, kazna minimalna

Fudbal -

Početkom oktobra Hrvatska je kažnjena od strane UEFA zbog ustaških simbola na utakmici protiv Letonije u Rijeci.

Hrvatski fudbalski savez je tada morao da plati 10.000 evra, a dobio je i uslovnu kaznu smanjenja kapaciteta stadiona za 1.000 mesta u slučaju ponavljanja kazne.

I nije se dugo čekalo na ponavljanje ispada. Već na narednoj utakmici protiv Turske u Osijeku navijači su pevali ustaške pesme u nekoliko navrata. Čak su i sudijama meča uzvikivali rasističke parole.

Nakon prijave FARE (organizacije za borbu protiv diskriminacije u sportu), UEFA je pokrenula disciplinski postupak, ali i donela više nego blagu kaznu.

Hrvatska je kažnjena sa 30.000 evra, uz delimično zatvaranje tribine na narednoj utakmici od 6.000 mesta. Ono što je srećna okolnost po Hrvatsku, jeste da će protiv Jermenije 21. novembra u Zagrebu moći da računa na navijače. Ta utakmica bi mogla da bude odlučujuća u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Ovakva odluka je skandalozna imajući u vidu nedavnu kaznu za Rumuniju zbog banera "Kosovo je Srbija". Podsetimo, Rumuni su kažnjeni sa utakmicom igranja pred praznim tribinama.

Kurir sport

Bonus video:

00:20

Navijači Zvezde mirni, policija na sve strane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track