BAHAR IMA PODRŠKU, ALI... Ko bi mogao na klupu Zvezde ako Izraelac ODE? Stranac NIJE U IGRI, kandidati su DOBRO POZNATA LICA!
Foto: Beta Marko Metlas, Zorana Jevtić, EPA Stringer, Starsport©

vruća tema

BAHAR IMA PODRŠKU, ALI... Ko bi mogao na klupu Zvezde ako Izraelac ODE? Stranac NIJE U IGRI, kandidati su DOBRO POZNATA LICA!

Fudbal -

Crvena zvezda je već u novembru dovela sezonu u pitanje. Očajni rezultati u Superligi uslovili su minus od šest bodova u odnosu na Partizan.

Barak Bahar
foto: Starsport©

Barak Bahar je najodgovorniji za krizu rezultata. Video je Izraelac sinoć, posle remija 1:1 protiv TSC, reakciju Delija, ali i običnih simpatizera sa istočne i zapadne tribine. Zvižduci i povici bili su jasan znak Baharu.

Crvena zvezda ne trpi prosek, remiji su ravni porazima, a statistika i rezultati ne idu na ruku Izraelcu. Pritisak rada na Marakani tera igrače i trenera na pobede i samo pobede. Tako je decenijama i stvaran klub, preko generacija Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića, Dragana Stojkovića... I na kraju je kroz viziju Vladimira Cvetkovića i Dragana Džajića 1991. godine postao evropski i svetski šampion.

Bari 1991
foto: www.crvenazvezdafk.com

Rukovodstvo Crvene zvezde pružilo je podršku Baraku Baharu da nastavi sa radom. Od Delija je dobio "ukor pred isključenje", iako valja pomenuti da nijedan strani trener u istoriji nije imao toliki kredit kod navijača i javnosti. Što pre, Bahar mora da izvede ekipu iz negativnog moda, jer će u suprotnom dobiti otkaz. Jasno je to i njemu.

Ono što Izraelcu ide na ruku jeste činjenica da Crvena zvezda nema adekvatno rešenje, ukoliko bi Baharu uručila otkaz. Prema saznanjima Kurira, novi trener, ako ga bude, neće biti stranac. Kormilo bi bilo poverenu domaćem stručnjaku. Ali, njih gotovo da nema na vidiku. Tačnije nema onih koji bi bili kadri da vode Crvenu zvezdu.

Vladan Milojević
foto: Starsport©

Vladan Milojević bi bio sigurni prvi pik i rešenje koje bi zadovoljilo igrače. Čovek koji je sa Crvenom zvezdom tukao Liverpul i Olimpijakos u Ligi šampiona i tako Srbiji doneo prve pobede u elitnom UEFA takmičenju. Međutim, Miloje ima klub, radi u Apolonu iz Limasola na Kipru. I ide mu dobro, treći je na tabeli i u borbi je za titulu sa Arisom i Apoelom.

Miodrag Božović
foto: Dragana Udovičić

Miodrag Božović je čovek za kojeg se veže preporod Crvene zvezde, najveća bodovna prednost u istoriji srpskog fudbala, od +32 u odnosu na Partizan i kvalitetni stranci, koje je dovodio na Marakanu. Popularni Grof je slobodan, ali nije radio duži period i čeka ponudu iz Rusije. Kao i Miloje, veliki je zvezdaš, pravi vojnik Crvene zvezde i sigurno je da bi umeo dobro da posloži ono što crveno-beli sada imaju.

Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Dejan Stanković zvezdaški je trenirao Crvenu zvezdu, dobijao mečeve na energiju kluba koji ga je napravio igračem. Međutim, i Deki, kao i Miloje ima klub, ugovorom je vezan za mađarski Ferencvaroš i samim tim nije dostupan crveno-belima. Otišao je iz Zvezde dostojanstveno, kada je usledila kriza rezultata, preuzeo odgovornost, ono što nikako ne ume da pokaže Barak Bahar.

Nenad Milijaš
foto: Fk. Crvena zvezda

Uvek Crvena zvezda može da postavi trenera, ukoliko Barak Bahar odluči da digne sidro. Nije problem. U klubu su Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Nenad Milijaš koji odlično vodi omladinski tim. Međutim, rešenje u ovom trenutku ne može da bude prelazno, već stalno i konačno. Otuda i poslovična opreznost kod čelnika Crvene zvezde u ovom najdelikantnijem trenutku po klub.

Kurir sport/A. Radonić

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track