ŽENA NA SUDU OJADILA BIVŠEG FUDBALERA: Sumnjao je u njenu vernost i sada će debelo da plati! Evo šta mu je uzela!
Foto: Printskrin/Instagram

parnica

ŽENA NA SUDU OJADILA BIVŠEG FUDBALERA: Sumnjao je u njenu vernost i sada će debelo da plati! Evo šta mu je uzela!

Fudbal -

Asamoa Đan, jedan od najpopularnijih i najpoznatijih fudbalera iz Gane, izgubio je pranicu na sudu od svoje supruge Gifti.

Asamoa Đan
foto: Printskrin/Instagram

Zbog toga će Asamoa Đan (37) svojoj bivšoj ženi Gifti Đan sa kojom ima troje dece morati dobrano da plati. Sud je potvrdio da će Gifti postati vlasnik dve kuće, benzinske pumpe i dva automobila.

Naime, Asamoa Đan tužio je svoju ženu nakon što je saznao da je Gifti u isto vreme kada sa njim, bila u braku sa još jednim čovekom. Zato se fudbaler obratio sudu i tražio da se biološki dokaže da li on otac njihovo troje dece, dva sina i jedne ćerke - Rafaela Đana, Frederika Đana, Flojdi Đan.

Gifti je pre stupanja u brak sa Asamoom bila udata, a nikada nije pred sudom poništila prvu bračnu vezu. To je mnogo naljutilo Asamou, pa je pravdu potražio na sudu, misleći da nije otac troje dece.

Posle pet godina dugotrajnog spora, sud je u utorak, 31. oktobra 2023. godine konačno doneo odluku da je Đan biološki otac svo troje dece koje je dobio sa Gifti. Sud je takođe naredio bivšem fudbaleru da svojoj nekadašnjoj supruzi svakog meseca plaća alimentaciju od 25.000 sendija, odnosno skoro 2.000 evra.

Školske naknade, medicinski računi, naknade za stomatološku zaštitu, avionske karte za putovanje i drugi troškovi koji mogu biti povezani sa podizanjem dece, nisu uključeni u gornju sumu.

Đanova kuća u Velikoj Britaniji i još jedan četvorosobni stan u Gani takođe su dodeljeni njegovoj bivšoj supruzi od strane suda kao kompenzacija. Benzinska pumpa u vlasništvu bivšeg fudbalera u Prampramu i automobil BMV takođe su među imovinom koja je Gifti dodeljena u okviru sudske nagodbe.

Asamoa Đan napravio je zavidnu fudbalsku karijeru. Igrao je u najjačim ligama na svetu, bio je član italijanskih klubova Udinezea i Modene, francuskog Rena, engleskog Sanderlenda, potom je igrao u Kini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Turskoj. Odigrao je 109 utakmica za Ganu i dao 15 golova, bio učesnik Mundijala u Južnoj Africi, a igrao je i na nekoliko Kupova Afrike.

Kurir sport

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track