FILIPOVIĆ: Imali smo sreće u kupu, sad je fokus samo na TSC
Foto: FK Čukarički

Očekivanja u Čukaričkom

FILIPOVIĆ: Imali smo sreće u kupu, sad je fokus samo na TSC

Fudbal -

Čukarički je uz dosta muka i tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca ostvario plasman u osminu finala Kupa Srbije. Penal serija je ovoga puta donela radost Brđanima u duelu protiv motivisanog tima novobeogradskog Radničkog.

Na taj način, prošlogodišnji finalista prošao među 16 najboljih u najmasovnijem domaćem takmičenju. S obzirom na to da se o prolasku u narednu rundu odlučivalo jedanaestercima, na kraju je uloga junaka pripala golmanu Nenadu Filipoviću.

- Odigrao sam u karijeri dosta Kup utakmica, pa i takvih gde se igra sa ekipama koje su na papiru autsajderi, sa ekipama koje nemaju šta da izgube. Pogotovo ekipe koje dolaze iz druge ili treće lige, normalno je da žele da se pokažu u najboljem mogućem svetlu protiv Čukaričkog, tima koji je godinama unazad u vrhu srpskog fudbala. Znao sam da će biti mnogo teško, u ovakvim utakmicama je mnogo teško vratiti se ukoliko vam protivnik da jedan gol. Ovoga puta je bilo 0:0, u penalima je sve bilo moguće, eto imali smo i sreće – kazao je Filipović, koji je potom nastavio:

- Odigrali smo sasvim korektno prvo poluvreme, imali smo dosta šansi, rival nijednu u tom periodu. Nismo postigli gol i kako se utakmica bližila kraju, unela se nervoza u naše redove, postajalo je sve teže, imali smo i dosta grešaka.

Verovali su u Čukaričkom da će posao u šesnaestini finala Kupa Srbij rešiti posle 90 minuta, ali to nije bio slučaj.

- Iskreno, nismo ni vežbali penale. Ali, ekipa je verovala u sebe, verovali su saigrači i u mene, osetio sam zajedništvo u tom trenutku, kad je bilo najteže. Pohvalio bih i mlađe igrače koji su šutirali penale, odlično su to učinili Anlivi i Cvetković, treba ostati pribran u tim trenucima.

I u penal seriji je bilo prilično uzbudljivo, posle druge serije i promašaja Singa, Radnički je imao prednost od 2:1.

- Sing nije imao sreće da pogodi sa bele tačke, iako je sasvim dobro šutirao, ali je njihov golman odlično u tom trenutku reagovao. Tada mi je kroz glavu prolazilo da moram da odbranim dva penala do kraja. Srećom, prvi je bio već u trećoj seriji, a potom je protivnički igra u petoj pogodio prečku. Drago mi je i zbog Singa, koji je pokazao kvalitet i u ovoj i u prethodnim mečevima, dosta toga se u našoj igri „vrtelo“ oko njega, mnogo će nam značiti u narednom periodu, fenomenalan je igrač.

Već naredni meč biće i derbi kola, na Banovo brdo stiže TSC (nedelja, 15,30 časova), još jedan predstavnik Srbije u Evropi.

- Znamo šta nas čeka, ali u fokusu je isključivo meč protiv TSC-a. Mečevi su nam na tri dana, spremamo se, imamo dobar igrački kadar. Nekako smo pregurali Kup utakmicu, sada nam slede mnogo teži ispiti. Igramo protiv mog bivšeg tima, čiji rezultati takođe možda nisu baš najbolji u prethodnom periodu. Ali, gledam ih, igraju sasvim dobro, stvaraju i na jiihovu žalost promašuju dosta prilika. Odlična su ekipa, kvalitetno selektira i sjajno vođena. Opet, i naši rezultati su bolji na Banovom brdu, ali bih ovoga puta prepustio ulogu favorita TSC-u. Ako uspemo da ih savladamo, tri boda bi nam mnogo značila u borbi za vrh tabele.

Filipović ističe da je Super liga ove sezone izuzetno zanimljiva i da će svaki meč biti od velikog značaja.

- Upravo su Crvena zvezda, TSC i Čukarički u nešto lošijoj formi u domaćim takmičenjima, očigledno zbog velikog broja utakmica i putovanja. Trenutno je Partizanu lakše, ali njihov uspeh niko ne može da ospori, igraju sjajno, u odličnoj su seriji. U Super ligi svako svakog može da pobedi, što je i bio slučaj. To je donelo dodatnu neizvenost, svaka utakmica bude prilično zanimljiva. Odlično igraju i Novi Pazar, Vojvodina, Voždovac... Ali, dižu se i ekipe koje su bile pri dnu tabele, biće zanimljivo do kraja, na oba fronta.

Od početka sezone sva trojica čuvara mreže u Čukaričkom su delila minutažu, pred svaki od mečeva trener golmana Oliver Kovačević je na slatkim mukama.

- Dugo nisam bio u toj poziciji, gde je ovakva konkurencija. Imamo fenomenalan odnos, Belić i Samurović su sjajni golmani, u svakom trenutku mogu da stanu na gol i da pomognu ekipi. Kvalitet je neupitan, na nama je da nastavimo da radimo, da pomažemo ekipi i da se trudimo da primimo što manje golova.

Kurir sport

Bonus video:

00:26

Atmosfera pred početak utakmice Fiorentina - Čukarički

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track