INVAZIJA BEZ PRESEDANA: Više od 110.000 navijača Boke Juniors doputovalo u Rio De Žaneiro na finale Kopa Libertadores VIDEO
Foto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Argentinci pokazali koliko vole fudbal i svoj klub

INVAZIJA BEZ PRESEDANA: Više od 110.000 navijača Boke Juniors doputovalo u Rio De Žaneiro na finale Kopa Libertadores VIDEO

Fudbal -

Invazija bez presedana.

Tako su brazilski mediji nazvali dešavanja uoči finala južnoameričke verzije Lige šampiona.

Fudbaleri brazilskog Fluminensea i argentinske Boke Juniors igraće u subotu u Rio De Žaneiru za titulu Kopa Libertadores, a za tu utakmicu vlada nezapamćeno interesovanje među gostujućim navijačima.

Dva dana uočio te utakmice iz Buenos Ajresa u Rio je stiglo oko 110.000 navijača Boke Juniors. Naravno, ne mogu svi da uđu na "Marakanu", gde se igra finale, pa će dobar deo njih meč za titulu najbolje ekipe u Južnoj Americi pratiti iz navijačke zone na čuvenoj plaži "Kopakabana".

Boka Juniors je do finala stigla pobedom na penale protiv Palmeirasa, dok je Fluminense sa 5:1 deklasirao River Platu.

Argentinskim navijačima nije smetala ni razdaljina od 2.500 kilometara između Buenos Ajresa i Rija. Neki su doleteli avionom, neki se vozili autobusima i automobilima.

Boka je za ovaj meč dobila 20.000 karata, a naravno sve je planulo u roku od odmah. Cene su išle i do 1.000 dolara po ulaznici.

Fluminense nikada nije osvojio južnoameričku varijantu Lige šampiona. Jedini nastup u finalu su imali 2008. godine, kada su izgubili od LDU Kita. Ovog puta ne samo da će igrati u svom gradu, nego i na svom terenu, pošto sve utakmice igraju na "Marakani".

Sa druge strane, Boka Juniors je osvojila čak šest puta Kopa Libertadores. Na drugom je mestu večne liste, iza Independijentea koji ih ima sedam. Boka je dugo čekala do šeste titule osvojene 2007. godine. A svakako im je u ružnom sećanju poslednje učešće u finalu, kada su u dve utakmice izgubili od River Plate 2018. godine. Ti mečevi su zbog nasilja navijača odigrani u Madridu.

Kurir sport

Bonus video:

00:55

Argentinci: Srbi, možete da pobedite Brazil

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track