SRBOMRZAC NA UDARU ZEMLJAKA! Albanski fudbaleri ŽESTOKO UDARILI po Granitu Džaki: To vam NIJE DOZVOLJENO!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

nevolje u raju

SRBOMRZAC NA UDARU ZEMLJAKA! Albanski fudbaleri ŽESTOKO UDARILI po Granitu Džaki: To vam NIJE DOZVOLJENO!

Fudbal -

Granit Džaka, kapiten fudbalske reprezentacije Švajcarske, našao se na udaru tamošnje javnosti, ali i zemljaka.

Vanja Milinković-Savić, Granit Džaka
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Mediji u Švajcarskoj pišu o pravom ratu koji se vodi između Granita Džake (31) i selektora Murata Jakina (49). Sukob je nastao posle utakmice između Švajcarske i selekcije tzv. R. Kosova koja je završena remijem 2:2.

Tada je celokupna švajcarska javnost optužila Granita Džaku za sabotažu. Pokazivani su video snimci njegove očajne reakcije kod izjednačujućeg gola tima iz Prištine. Međutim, Džaka je izašao pred novinare i optužio selektora Murata Jakina za neadekvatne treninge pred tu utakmicu.

Murat Jakin
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dvojica bivših reprezentativaca Švajcarske, Blerim Džemaili (37) i Admir Mehmedi (32), obojica albanskog porekla kao i Granit Džaka, optužili su svog zemljaka za nepoštovanje autoriteta i institucije selektora.

Uskoro sledi okupljanje za novembarski ciklus kvalifikacija za EP, a Švajcarska nije u lagodnoj poziciji.

- Problem je u ovom trenutku što se borba za vlast vodi u javnosti. Definitivno se između njih dvojice dogodilo nešto što mi ne znamo. Sad će opet da se sretnu njih dvojica i verovatno će se sve vrlo brzo zapaliti - rekao je bivši reprezentativac Blerim Džemaili u programu „Hajmšpil“.

Blerim Džemaili, Admir Mehmedi
foto: Printskrin/Instagram

Njegov bivši saigrač iz reprezentacije Admir Mehmedi vidi Granita Džaku kao glavnog krivca i okidača za javni spor.

- Sve je počelo Granitovim intervjuom. Kao kapitenu, nije vam dozvoljeno da dajete ovakav intervju, posebno ne u tako osetljivom trenutku. Čak i ako se sve desilo pet minuta nakon utakmice- prenosi reči Mehmedija švajcarski tabloid Blik.

Džemaili ne veruje da će Jakin tek tako preći preko Džakinih prozivki i napada.

- Posle tri kvalifikacione utakmice u novembru, oni će morati da sednu jedan preko puta drugog i razgovaraju o budućnosti. Na kraju krajeva, Granit ima mnogo toga da kaže. A ako je on prvi koji ima problem sa trenerom, onda je pitanje kako će to sve da funkcioniše. Ako jedan ode, možda idu i ostali - rekao je Džemaili.

Granit Džaka
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Granit Džaka je zahvaljujući agresivnim ispadima u dresu Švajcarske u mečevima protiv Srbije na mundijalima u Rusiji i Kataru izgradio imidž borca u tamošnjoj javnosti. Njegove mučke provokacije i otvorena mržnja prema Srbima koju je demonstrirao sa zemljakom Džerdanom Šaćirijem nikada nisu naišli na osudu medija u Švajcarskoj. Očigledno se Granit Džaka toliko osilio, da se osetio moćnim da udari i na selektora Murata Jakina, a samim tim i na čelnike FS Švajcarske.

Kurir sport/Blick

00:58

Ljubinko Drulović u Usijanju dana o fudbalskoj reprezentaciji Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track