OVA DVA MLADA SRBINA MOGU DA IGRAJU U SERIJI A: Jake reči Filipa Đuričića o talentima iz Superlige! I zašto Srbi vole JUVENTUS
Foto: Starsport, www.crvenazvezdafk.com

iskrena podrška

OVA DVA MLADA SRBINA MOGU DA IGRAJU U SERIJI A: Jake reči Filipa Đuričića o talentima iz Superlige! I zašto Srbi vole JUVENTUS

Fudbal -

Filip Đuričić smatra da je Srbija nepresušan izvor fudbalskih talenata. Reprezentativac Orlova otkrio je Italijanima da na terenima Superlige igraju dvojica izuzetno talentovanih i darovitih fudbalera, koji bi mogli da u dogledno vreme zaigraju u Seriji A.

Filip Đuričić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Nije se plašio Filip Đuričić, nekada i sam veliki talenat koji je punih sedam godina igrao u Italiji, da imenuje ko su ta dva momka iz Srbije, Vladimira Lučića i Mihajla Cvetkovića.

- Onima koji me pitaju uvek preporučujem da iskuse Seriju A, jer je to savršeno prvenstvo za nas Srbe. Mnogo volim Lučića iz Crvene zvezde i Cvetkovića, koji igra za Čukarički. Radi se o igraču rođenom 2007. godine, ali uskoro će svi da čuju o njemu - rekao je Filip Đuričić u razgovoru za Tutosport.

Dušan Vlahović, Filip Kostić, Juventus
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Osvrnuo se iskusni fudbaler, danas član grčkog Pantinaikosa, na učinak srpskih igrača u Italiji.

- Filipa Kostića znam od malih nogu. Igramo jedan pored drugog 15 godina. Zajedno smo prošli kroz sve mlađe selekcije. Serija A se razlikuje od Bundeslige, ali ide mu dobro. Filip uvek stavlja tim na prvo mesto. Pouzdan je i efikasan igrač, pomaže mnogo i u defanzivi. Kostić je jedan od onih igrača na koje znaš, da uvek možeš da računaš i nikada vas neće razočarati.

Za Dušana Vlahovića iz Juventusa, Filip Đuričić je rekao da nema konkurenciju u Seriji A.

- Ako je dobro, za njega ne postoji pravi čuvar. Za mene je Dušan Vlahović najbolji napadač u Seriji A, zajedno sa Lautarom Martinezom. Vlahović ima sve, fizičku snagu, osećaj za gol, moć kada šutira... Juve je napravio pravi izbor tokom leta kada se fokusirao na njega. Dušan pravi razliku i može mnogo toga da postigne ove godine, siguran sam u to.

Dušan Vlahović, Juventus
foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

Filip Đuričić otkrio je Italijanima da veliki broj Srba navija za Juventus:

- Juve je za nas Srbe uvek bio poseban. Još od vremena Vladimira Jugovića i Darka Kovačevića u našoj zemlji bacili smo oko na Staru damu. Sada je sa Vlahovićem i Kostićem postao naš omiljeni italijanski tim. Ako u januaru bude došao i Lazar Samardžić i ja ću početi da navijam za Juventus...

Lazar Samardžić
foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada je već pomenuo fudbalera Udinezea, nije odoleo Đuričić da kaže još koju reč.

- Laki je zaista sjajan igrač. Znam da želi i zaslužuje da ode u veliki tim. Za mene je spreman: ima neverovatan talenat. Samardžić ima neku vrstu "iks faktora" u sebi. Кada je na terenu izgleda kao da je 30 sekundi ispred svih: vidi asistenciju i dodavanje tamo gde ostali ne mogu ni da zamisle... Rođen je kao ofanzivni vezni, ali malo ko sada igra sa igračem iza leđa napadača. U Italiji je naučio da igra na poziciji veznog, tako da ne bi imao problema da se prilagodi Juventusovoj formaciji. Sa Samardžićem bi Juve postao još veći kandidat za "skudeto". Među toliko sjajnih igrača može da bude još bolji. Lakše je igrati za Juventus nego za Udineze - objasnio je Filip Đuričić.

Kurir sport/Tutosport

00:46

PIKSI ČESTITAO 18. ROĐENDAN KURIRU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track