MATIĆ PRED TSC: Ulogu favorita u ovom meču prepuštam njima...
Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

SUPERLIGA SRBIJE

MATIĆ PRED TSC: Ulogu favorita u ovom meču prepuštam njima...

Fudbal -

Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić rekao je da očekuje kvalitetan superligaški meč protiv TSC-a, ali je ulogu favorita prepustio timu iz Bačke Topole.

"Očekujem dobar, evropski meč, da moji igrači budu hrabri u preuzimanju odluka", rekao je Matić za klupski sajt.

Fudbaleri Čukaričkog sutra od 15.30 dočekuju TSC, u utakmici 14. kola Super lige Srbije.

Matić je naveo da je TSC izuzetno dobra ekipa, tim koji je dobro izbalansiran.

"Njihova glavna karakteristika je da su timski dobri, kao i da su fenomenalno vođeni od strane Žarka Lazetića, koji ima kontinuitet u radu, ovo mu je treća sezona, dovodio je igrače shodno svom modelu igre. Ima jasne mehanizme u igri, u obe faze, i defanzivno i ofanzivno", rekao je Matić.

"Ulogu favorita u ovom meču prepuštam njima...", dodao je.

Matić je rekao da je i TSC, kao i njegov tim, mesec i po dana bez pobede, ali je istakao da ne vidi "krizu igre kod njih".

"Ekipa su za pun respekt, ali i mi imamo svoje kvalitete, nade, želje i ambicije. Očekujem da odigramo dobar i kvalitetan meč, da popravimo neke stvari koje nisu bile dobre u prethodnom periodu. Dosta smo radili na završnici, protiv kvalitetenih rivala nećemo imati toliki broj šansi, moraćemo da imamo mnogo bolju realizaciju", dodao je on.

Svestan je Matić da su i Čukarički i TSC u sličnom položaju i da neće biti bilo kakvog kalkulisanja pred derbi meč 14. kola Super lige Srbije.

"Mi posle igramo sa Fjorentinom u Leskovcu, TSC gostuje Frajburgu. Već su uzeli bod u Ligi Evrope, pokazuju dosta dobrih stvari i u tim mečevima. I mi i oni ćemo da rastemo kroz mečeve sa tako kvalitetnim rivalima u međunarodnim utakmicama", rekao je Matić.

On je istakao da je siguran da će TSC biti u najjačem sastavu i dodao da će imati "slatke muke" oko izbora startnih 11.

"Bolje da glava boli od kvaliteta. Nadolaze polako i igrači koji su kasnije došli, fizički su sve bolji i bolji. Moći ću da računam i na Vukašina Jovanovića, pitanje je u kojem obimu, ali nam on mnogo znači u svakom pogledu. Dobar rezultat bi nam mnogo značio za mečeve koje dolaze i za nastavak sezone", rekao je Matić.

Matić je priznao da predstojeći derbi meč protiv TSC-a za oba tima vredi i više od tri boda.

"Rekao sam i pred meč protiv Crvene zvezde da nisam od onih trenera koji će reći da nemamo šta da izgubimo. Definitivno, u nedelju je veliki ulog i za nas i za njih, i sigurno je da bi obema ekipama trijumf značio više od obična tri boda. Ali, ne smemo da imamo bilo kakav strah i teret pred ovaj susret. Verujem u svoj tim, znam da možemo da odigramo dobru utakmicu", zaključio je Matić.

Pred meč 14. kola, Čukarički je peti na tabeli Super lige Srbije sa 17 bodova, dok je TSC treći sa 23.

(Kurir sport)

00:53

Dvorana Bersi u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track