BAHAR PRED LAJPCIG: Nikad ne igram na remi, već na pobedu! To je DNK Zvezde, isto i mene
Foto: Fk. Crvena zvezda

OPTIMISTA

BAHAR PRED LAJPCIG: Nikad ne igram na remi, već na pobedu! To je DNK Zvezde, isto i mene

Fudbal -

Trener Crvene zvezde, Barak Bahar obratio se javnosti uoči utakmice Crvena zvezda - Lajpcig u 4. kolu Lige šampiona:

- Svaka utakmica je važna. Ne plašim se bilo čega, pa ni Lajpciga verujem u svoj stručni štab i igrače. Lajpcig je kvalitetna ekipa, ako im ostavimo prostor kazniće - rekao je Barak Bahar i dodao:

- Moramo da se branimo kao tim, ne smemo da ostavljamo prostor protovnikuđ. Moramo igrati hrabro, da imamo impuls i kada nam ide dobro i kada se branimo.

Lajpcig je izgubio poslednje dve utakmice, glavna snaga nemačkog tima je da im se ostavi prostor.

- Lajpcig se teže nosi sa ekipama koje su fokusirane na defanzivu. Kaznili su svaku našu grešku. Neću da otkrijem kako će naša ekipa igrati.

Lajpcig ima mane, da li bi bio zadovoljan remijem.

- Nikada ne igram na remi, uvek idem na pobedu. To je moj, a i DNK Crvene zvezde. Biće drugačije igrati na Marakani pred našim navijačima. Možda je Crvena zvezda na startu imala teže utakmice u gostima.

Kurir je pitao Bahara da li će biti određenih promena u taktici u odnosu na meč u Lajpcigu i kakva je kadrovska situacija.

- Uvek unapređujemo i razmišljamo o taktici, ekipa mora biti pripremljena na više stvari. Moramo biti spremni za mnogo toga. Aleksandar Katai se još nije oporavio, ali verujem da će biti spreman za utakmicu.

Pismo koje su navijači ostavili igračima u svlačionici pred utakmicu sa Radnikom takođe je bila tema.

- Pričao sam sa igračima, pokazali su mi pismo. Igrali smo dobro u tom meču, ali nije bilo dovoljno, moramo pokazati više srčanosti na terenu. Verujem da ćemo to pokazati protiv Lajpciga u utorak veče.

Izraelski stručnjak nije želeo direktno da odgovori da li smatra da je Lajpcig kvalifikaciona utakmica za njega.

- Svaka utakmica je izuzetno važna, kako u prvenstvu, tako i u Ligi šampiona. Fokusirani smo na Lajpcig, ona može da promeni tok i izdigne klub iz trenutne situacije - zaključio je Barak Bahar.

Hvan In Bom, najskuplje pojačanje Crvene zvezde ubeđen je da će u utorak veče on, ali i svi igrači pokazati da su dostojni crveno-belih dresa.

Korejac je došao kao veliko pojačanje na Marakanu, ali deluje da se nije još uklopio.

- Nisam zadovoljan svojim igrama, adaptiran se na ligu i saigrače. Prvi put igram Ligu šampiona, verujem da ću biti još bolji, za sutra je najvažnije da se držimo taktike i dogovora - jasan je Hvan.

Govorio je fudbaler iz Južne Koreje o navijačima Zvezde koji su jedinstveni u Evropi.

- Bilo bi mnogo važno za ekipu da pobedimo. Iza nas su tri utakmice u Ligi šampiona.Uz naše navijače, na našem stadionu uvek je sve moguće. Verujem u njih, možda je sutra baš taj dan, za pobedu.

Dotakao se i pisma koje su Delije ostavile u svlačionici pred meč sa Radnikom.

- Dobio sam pismo od strane navijača na engleskom. Shvatio sam koliko je navijačima važno kako predstavljamo Crvenu zvezdu. Čini mi se da je sada vreme da na terenu pokažemo šta Zvezda znači nama - rekao je Hvan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track