KLINAC KOJI ĆE POKORITI FUDBALSKI SVET Brazil ima ČUDO OD DETETA: Zovu ga novi RONALDO, ima 17 godina i pozvan je u reprezentaciju
Foto: AGIF / ddp USA / Profimedia

biser reala

KLINAC KOJI ĆE POKORITI FUDBALSKI SVET Brazil ima ČUDO OD DETETA: Zovu ga novi RONALDO, ima 17 godina i pozvan je u reprezentaciju

Fudbal -

Supertalentovani napadač Palmeirasa Endrik, koji će u julu naredne godine , kada postane punoletan preći u redove Real Madrida, biće najmlađi debitant u reprezentaciji Brazila još od 1993. godine, kada je u nacionalni tim pozvan legendarni Ronaldo Luis Nazario da Lima.

Mladi golgeter našao se na spisku selektora Fernanda Diniza za mečeve protiv Kolumbije i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u SAD i Meksiku.

Ukoliko dobije šansu Endrik će nadmašiti slavnog Fenomena, koji je debitovao kada je imao 17 godina i šest meseci. Endrik će imati 17 godina i pet meseci kada Brazil bude igrao sa Los Kafeterosima i Gaučosima.

Ko je novo brazilsko čudo?

Mladi Brazilac Endrik važi za jednog od najvećih talenata na svetu, pa mu mnogi već predviđaju uspešnu fudbalsku karijeru.

Real je na vreme zgrabio novo fudbalsko čudo. Madrđani su platili fiksnu cenu od oko 35 miliona evra obeštećenja, a spekuliše se da bi kompletna "operacija", uključujući brojne bonuse, mogla da košta slavni klub oko 60 miliona evra.

Mladi fudbaler će preći u redove Reala narednog leta, kada postane punoletan.

"Šteta što nećemo mnogo gledati Endrika ovde u Brazilu. Biće bolji od Romarija i Ronalda", rekao je jednom prilikom bivši reprezentativac Neto.

Endrik
foto: AGIF / ddp USA / Profimedia

Po stilu igre, zastrašujućoj tehnici i efikasnosti pred golom rivala porede ga sa slavnim Romariom.

Ima šesto čulo za osvajanje "ničijih lopti" i svoje fizičke nedostatke (visina 173cm) uspeva da nadomesti neverovatnom eksplozivnošću.

U 54 zvanična nastupa za Palmeiras, Endrik je postigao 14 golova i upisao dve asistencije, tako da nije iznenađenje što ga je trener Diniz pozvao u državni tim.

"On ima potencijal da postane jedan od najboljih. Ne znam hoće li uspeti u tome, a poziv nije nikakav pritisak, nego nagrada i najava budućeg uspeha tog dečak", rekao je selektor.

Kurir sport

00:30

Gol Zahida protiv Spartaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track