SAMO GLAZER I DECA OPRAVDALI OČEKIVANJA! Zvezdina pojačanja na skeneru: Pojedinci TOTALNO PODBACILI, neki nisu ni DOBILI ŠANSU!
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

ne blistaju

SAMO GLAZER I DECA OPRAVDALI OČEKIVANJA! Zvezdina pojačanja na skeneru: Pojedinci TOTALNO PODBACILI, neki nisu ni DOBILI ŠANSU!

Fudbal -

Crvena zvezda bila je veoma aktivna u letnjem prelaznom roku, ali kada se sve sabere i oduzme - pojačanja su više odnela nego donela.

Tim Baraka Bahara poražen je i od Lajpciga na Marakani rezultatom 1:2, te je izgubio sve šanse za prolaz u osminu finala Lige šampiona. Ne igra Zvezda na šampionskom nivou ove sezone i na ukupno 18 utakmica u svim takmičenjima upisala je 11 pobeda, dva remija i pet poraza. U Super ligi Srbije crveno beli imaju deset trijumfa, remi i dva neuspeha, u Kupu su savladali Trajal, dok su u Ligi šampiona odigrali nerešeno protiv Jang Bojsa i izgubili tri utakmice. Kada se sve sabere i oduzme - premalo za tim u koji je uloženo dosta.

Ko je sve stigao u Crvenu zvezdu u letnjem prelaznom roku i kakav je utisak do sada ostavio?

Barak Barah

Krenućemo od glave tima - trenera! Barak Bahar je došao na velika vrata, plaćeno je i obeštećenje za njega, te se očekivalo da će Izraelac napraviti čudo sa Zvezdom.

Pobede u pripremnim mečevima dodatno su "upalile" navijače, te su se svi nadali da je baš ovo sezona u kojoj će Zvezda napraviti iskorak u Evropi. Na kraju, ne da crveno-beli nisu napravili iskorak u Ligi šampiona već im i Partizan beži u šampionatu Srbije, a za tako nešto je jedan od odgovornijih upravo Barak Bahar. Imaće priliku Izraelac da prezimi u Ligi Evrope i stigne crno-bele na tabeli, ali je definitivno da je ostavio daleko slabiji utisak od očekivanog.

Barak Bahar
foto: Starsport©

In Bom Hvang

Najskuplje pojačanje Crvene zvezde plaćeno preko pet miliona evra nije ostavilo katastrofalan utisak, ali se i daleko više očekivalo. Glavni problem sa Hvangom, koji je pokazao da je klasa od igrača, jeste taj što nije prošao pripremni period, te se i dalje adaptira na igru crveno-belih.

Ipak, za ovako skupo plaćeno pojačanje niti jedan gol ili asistencija na deset odigranih mečeva je zaista premalo.

Hvang In Bom, Hvan In Bom, Hvan
foto: www.crvenazvezdafk.com

Šerif Endijaj

Stigao je naknadno, u samom finišu prelaznog roka, plaćen je četiri miliona evra i očekivalo se da će praviti razliku.

Endijaj je odigrao ukupno 12 utakmica za Zvezdu ove sezone i postigao je tek dva, a namestio jedan gol. Na kraju, izgubio je i mesto u startnih 11, te se Bahar odlučio da na teren protiv Lajpciga od prvog minuta pošalje Krasoa. Očekivalo se daleko više od ovog fudbalera.

Šerif Endijaj
foto: www.crvenazvezdafk.com

Omri Glazer

Bio je najveća želja Baraka Bahara, Zvezda se zbog njega zahvalila legendarnom Milanu Borjanu, platila ga 1.200.000 evra i ako je neko opravdao očekivanja ove sezone onda je to upravo golman reprezentacije Izraela!

Branio je na 18 mečeva od starta sezone, mrežu je sačuvao na njih sedam, a primio je čak 21 gol. Ipak, da nije bilo njega Crvena zvezda bi proživela i neke daleko veće rezultatske katastrofe u Ligi šampiona, tako da je Glazer jedno od retkih pojačanja koje je u potpunosti opravdalo uloženi novac.

Omri Glazer
foto: www.crvenazvezdafk.com

Uroš Kabić

Da li se iko i seća da je Uroš Kabić ovog leta stigao iz Vojvodine u Crvenu zvezdu? Stigao je Kabić za 800.000 evra na Marakanu i od tada je na terenu proveo ukupno 127 minuta! Tri puta je ulazio sa klupe u Super ligi Srbije, odigrao je čitav meč protiv Trajala u Kupu i nije imao nikakav učinak.

Ima Kabić tek 19 godina i budućnost je pred njim, ali za nekog ko je plaćen 800.000 evra definitivno nije opravdao očekivanja.

Uroš Kabić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Miloš Degenek

Veliki povratak Miloša Degeneka pretvorio se u još veće sedenje na klupi! Plaćen je 500.000 evra, Bahar ga je hvalio i očekivalo se da će biti važan šraf u defanzivi Zvezde, a on je na terenu proveo 355 minuta.

Nije opravdao očekivanja, ali nije ni dobio puno šansi da ih opravda.

Miloš Degenek
foto: www.crvenazvezdafk.com

Edmund Ado

Zvezda ga je dugo želela, a on je zaobilaznim putem stigao na Marakanu. Ispostavilo se - bolje da nikada nije ni dolazio! Plaćen je 400.000 evra i na terenu nije proveo niti jedan minut u zvaničnim utakmicama!

Zaista, totalni promašaj!

Edmund Ado
foto: www.crvenazvezdafk.com

Žan-Filip Kraso

Stigao je kao slobodan igrač i donekle je opravdao očekivanja. Odigrao je 16 utakmica, dao sedam golova i dodao još tri asistencije, ali je dolaskom Šerifa Endijaja pao u drugi plan.

Protiv Lajpciga je igrao od početka, ali je pružio bledo izdanje i zamenjen je već na poluvremenu. Kao što smo rekli, donekle je opravdao očekivanja uz posebno naglašeno ovo "donekle".

Žan Filip Kraso, Žan-Filip Kraso
foto: FOTO: Starsport

Piter Olajinka

Poput Krasoa, došao kao slobodan igrač, očekivalo se mnogo od njega, a on je donekle to i opravdao.

Odigrao je 18 utakmica, postigao pet, a namestio tri gola i imao je neka svetla izdanja. Ipak, verovalo se da će nastaviti sa golovima na Marakani, ali on je daleko pao u formi u odnosu na prošlu sezonu.

Piter Olajinka
foto: www.crvenazvezdafk.com

Marko Stamenić

Još jedan fudbaler koji je na Marakanu stigao kao slobodan igrač i koji je svoj put u dresu Zvezde počeo odlično.

Delovalo je da će biti veliko pojačanje, međutim usledio je pad forme i Stamenić je bleda senka onog igrača iz pripremnog perioda. Odigrao je ukupno 15 utakmica i postigao jedan gol.

Marko Stamenić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Naser Điga

Neočekivano, u smiraj prelaznog roka stigao je na pozajmicu i za kratko vreme sve oduševio.

Od meča protiv Sitija u Mančesteru postao je neizostavni deo Zvezdine odbrane i na deset utakmica pokazao je zavidan kvalitet. Crveno-beli imaju opciju da otkupe njegov ugovor od Bazela za 2.000.000 evra i s obzirom na njegove godine ovo bi možda bio i vredan transfer. Da li će nastaviti u istom ritmu ostaje da se vidi.

Naser Điga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jovan Šljivić

Zvezdino dete odlično je koristilo šansu kad god bi je dobilo. Šljivić je odigrao tek pet mečeva za seniorski tim Crvene zvezde ove sezone i uspeo je da postigne dva gola protiv Trajala u Kupu Srbije. Ipak, više vremena provodi u dresu Grafičara gde je na dvojnoj registraciji, te se tek očekuje da iskoči u prvi plan u Zvezdi.

Jovan Šljivić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kosta Nedeljković

Zvezdin biser! Stigao je iz Grafičara gde je bio na pozajmici, đak je škole crveno-belih i neko je ko je u potpunosti iskoristio ukazano poverenje.

Odigrao je devet utakmica za Zvezdu, namestio je jedan gol i trenutno "šeta" od crveno-belih do Grafičara gde se poput Šljivića i dalje "kali". Ipak, jedan je od otkrovenja ove sezone i velika budućnost je pred njim.

Kosta Nedeljković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Vladimir Lučić

Još jedan Zvezdin đak koji je ostavio dobar utisak ove sezone kada se sve sabere i oduzme. Nije blistao protiv Lajpciga, ali je pre toga imao neke više nego kvalitetne partije, te je na 17 utakmica dao jedan, a namestio četiri gola.

Još jedno dete koje bi moglo puno da donese Crvenoj zvezdi!

Vladimir Lučić, Crvena zvezda
foto: @starsport

Šta vi mislite, ko je od pojačanja Zvezde ostavio dobar utisak, a ko u potpunosti podbacio? Pišite nam u komentarima vaše mišljenje.

Kurir sport / Žarko Sokić

BONUS VIDEO:

00:26

Delije ne prestaju sa pesmom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track