TEST ISTINE! Marko Marin posle eliminacije Zvezde iz Lige šampiona: Sada nam je fokus na domaćem prvenstvu
Foto: www.crvenazvezdafk.com

LIGA ŠAMPIONA

TEST ISTINE! Marko Marin posle eliminacije Zvezde iz Lige šampiona: Sada nam je fokus na domaćem prvenstvu

Fudbal -

Tehnički direktor crveno-belih Marko Marin poručuje da crveno-bele do kraja jesenje polusezone očekuje test istine.

"Za nas je Liga šampiona završena. Sada nam je fokus, pre svega, na domaćem prvenstvu. Očekujem da na tom polju izgledamo sigurnije i da dominantnije igramo te mečeve. Fokus mora da nam bude na gostovanju u Pančevu, potom i na ostalim mečevima u prvenstvu, jer verujem da do kraja jesenje polusezone možemo da se vratimo na prvo mesto. Isto tako, kao što su bila i predviđanja, čeka nas veliko finale u Bernu. Verujemo da ćemo se podići posle zimske pauze, da će igrači namestiti glave za najbitniji period sezone", kaže na početku razgovora za "MozzartSport" Marko Marin.

"Ja i dalje verujem u ovaj projekat, ovaj tim, ove igrače. Ono što smo hteli ove godine u Ligi šampiona, to smo i videli. Bili smo konkurentni u pojedinim delovima meča sa Lajpcigom... Tu je, realno, napravljen pomak. Ali sada je isto vreme da se napravi pomak, pre svega, kada je reč o izdanjima u domaćoj ligi. Da sve to izgleda bolje... U isto vreme tačno znamo šta nam nedostaje za dodatni iskorak. Radimo na tome..."

Ipak, to ne znači da će biti velikih promena u igračkom kadru.

"Neće biti sigurno kao letos, kada je došao dvocifren broj igrača. Ostali su samo neki detalji da budemo još bolji. Stvarno verujemo u ovaj tim".

Zanimljivu konstataciju izneo je Ranko Stojić rečima da bi Crvena zvezda imala ozbiljnu perspektivu kada bi dovela igrača kao što je Hajdara iz Lajpciga.

"Baš sam imao telefonski razgovor sa njim. Nešto slično mi je rekao. Dobro, svi znamo kakav je Hajdara igrač, ali isto tako i u kakvim tržišnim uslovima živimo. Videli ste i protiv nas kakva je to klasa. Svakoj ekipi je potreban takav tip fudbalera".

Marin je istakao da nije pričao detaljno sa Barakom Baharom o meču protiv Lajpciga.

"Nismo to uradili, ai očekujem da bude fokusiran na naredne utakmice u prvenstvu. Bilo je pozitivnih stvari u našoj igri. Posle onakvog prvog poluvremena svidela mi se reakcija ekipe i stručnog štaba u nastavku. Iskoristili smo impuls sa tribina i igrali ofanzivno. Ljudi na stadionu su prepoznali koliko nam je bilo teško".

Svi se pitaju kako bi izgledala dešavanja na Marakani da su od početka susreta igrali Kosta Nedeljković i Šerif Endijaj.

"Malo je igrača koji nisu proslavili punoletstvo, a igraju u Ligi šampiona. Letos smo pričali da bi Kosta trebalo da bude naš projekat. Odlično je ušao u igru, nije se bojao. Išao je ka napred. Deluje da smo dobili domaćeg beka, koji bi u budućnosti mogao da bude interesntan reprezentaciji Srbije. Samo on je još na početku, tek treba da se razvije".

(Kurir sport/MozzartSport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track