Putin: Rusiji trebaju fudbalske zvezde
Foto: Rojters

Predsednik o fudbalu

Putin: Rusiji trebaju fudbalske zvezde

Fudbal -
Sukob nekolicine domaćih fudbalera i uprave Zenita oko dovođenja skupo plaćenih pojačanja Hulka i Aksela Vicela toliko intrigira javnost u Rusiji da je ove teme morao da se dotakne i predsednik države

Sukob nekolicine domaćih fudbalera i uprave Zenita oko dovođenja skupo plaćenih pojačanja Hulka i Aksela Vicela toliko intrigira javnost u Rusiji da je ove teme morao da se dotakne i predsednik države Vladimir Putin.

Od ranije poznat kao veliki navijač Zenita, Putin je naveo da dovođenje skupih stranih fudbalskih zvezda ima svoje prednosti. Ipak, kako je naveo, mora da se radi o asovima čije karijere su u uzlaznoj, a ne silaznoj putanji.

"I ja se ponekad žalim, a baš danas sam imao sastanak sa čelnicima naših velikih kompanija. Važno je da napomenem da nije država ta koja kupuje igrače, već su to kompanije i sponzori klubova. Ipak, jasno je da navijači žele da gledaju svetske zvezde, ne one u padu, već one čije su karijere na vrhuncu. Radi se o pitanju koje je važno za milione navijača", kazao je Putin.Kapiten Rusije i igrač Zenita Igor Denisov kažnjen je prebacivanjem u omladinski tim jer je zatražio povećanje plate. Njemu se nije dopalo što je napadač Hulk, doveden iz Porta za 40 miliona evra, dobio godišnju platu od oko 6,5 miliona evra. Sudbinu Denisova doživeo je i najbolji strelac Zenita i ruske lige Aleksandar Keržakov, koji je takođe zahtevao povećanje zarade.

Uprava Zenita saopštila je da se Denisov poneo neprofesionalno i podsetila da on ima godišnju platu od tri miliona dolara.

"Klub ispunjava sve obaveze prema ovom igraču i nastaviće to da čini. Jedina opcija za Denisova je da se izvini zbog svog ponašanja", poručio je Maksim Mitrofanov, generalni direktor Zenita, čiji glavni sponzor je kompanija Gasprom.

Ruski mediji naveli su i da je situaciju pokušao da smiri novajlija Hulk koji je želeo da se sastane sa "pobunjenicima", ali je uprava odbila taj predlog.

Aleksej Miler, potpredsednik upravnog odbora Gasproma, rekao je da veruje kako će se situacija u klubu vrlo brzo vratiti u normalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track