MURINJO ŽESTOKO ISPROZIVAO SARIJA! Portugalac bez filtera pred veliki derbi: Trener koji NIJE OSVOJIO NIŠTA!
Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

SERIJA A

MURINJO ŽESTOKO ISPROZIVAO SARIJA! Portugalac bez filtera pred veliki derbi: Trener koji NIJE OSVOJIO NIŠTA!

Fudbal -

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo uporedio je svoje kvalitete i broj trofeja sa "trenerom koji je jedva išta osvojio", u odgovoru na izjavu Mauricija Sarija iz Lacija, uoči velikog derbija dva rimska kluba u Seriji A.

Roma će igrati 12. novembra protiv Lacija, a dvojica trenera svojim izjavama uveliko najavljuju utakmicu. Murinjo je prvo rekao da je Lacio u prednosti pred derbi jer je njegova utakmica protiv Fejenorda u Ligi šampiona odigrana dva dana ranije u odnosu na utakmicu Rome protiv Slavije, koja se igra večeras u Pragu u Ligi Evropa.

Sari je na to odgovorio da je njegova ekipa morala da ide "u rat" protiv holandske ekipe, a da Romu u Pragu čeka "prijateljska" utakmica, pošto će Murinjo moći da odmori nekolicinu igrača. Lacio je u utorak u Rimu pobedio Fejenord sa 1:0.

"Ako bi neko trebalo da se oseća uvređeno to je Slavija iz Praga, a ne ja. Kao da Slavija nema kvalitet. Uvek poštujem moje protivnike. Možda je to razlika između trenera koji je osvojio 26 titula i onog koji je jedva išta osvojio, takva vrsta mentaliteta", rekao je Murinjo, preneo je "Jurosport".

"Svaka utakmica mora da se shvati ozbiljno, nema prijateljskih. Voleo bih da čujem reakciju Serije A, pošto je to bila objektivna i direktna kritika. Sačekaću", dodao je portuglaski trener.

Posle tri kola u Grupi G Roma je prva na tabeli sa svih devet bodova, Slavija ima šest, a Servet i Šerif po jedan bod.

Veliki rimski derbi igra se u nedelju od 18 časova, a Lacio će biti domaćin.

Roma u duel ulazi kao sedma na tabeli sa 17 bodova, a Lacio kao 10. sa bodom manje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track